Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dva střety se zvěří a jedna havárie

SEMILSKO - V druhé polovině uplynulého týdne byly zaznamenány dvě dopravní nehody, při kterých došlo ke střetu vozidla se zvěří. Začátkem tohoto týdne se stala havárie nedaleko Lomnice nad Popelkou. 

Ve čtvrtek 10. prosince krátce po páté hodině ranní jel od Vrchlabí směrem na Hrabačov řidič osobním vozidlem značky Fiat Ducato. V Horní Branné mu náhle do jízdní dráhy vběhla srna a došlo ke střetu. Srna byla nárazem na místě usmrcena a ke zranění osob naštěstí nedošlo. Způsobená škoda byla stanovena na částku 12 000 korun.
Následující den krátce po šesté hodině ranní se stala podobná dopravní nehoda v obci Příkrý. Také zde vběhla do cesty řidičce osobního vozidla značky  Opel Zafira srna, která střet zaplatila životem. Ani v tomto případě nedošlo ke zranění osob. Způsobená škoda byla stanovena na částku 32 000 korun.

Výsledek dechové zkoušky, které se podrobila řidička i řidič, byl negativní.

 

V pondělí 14. prosince jela od obce Stružinec směrem ke křižovatce Zelený Háj řidička s osobním vozidlem značky Citroen Berlingo. Při průjezdu táhlou pravotočivou zatáčkou u odbočky na obec Tuhaň dostala na namrzlé vozovce s autem smyk, vyjela vlevo mimo silnici a narazila do stromu. Přitom se s vozidlem přetočila na střechu. Žena za volantem utrpěla zranění a po ošetření se podrobila dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem. Způsobená škoda byla vyčíslena na částku 60 000 korun.

506SM 26.jpg

 

 

 

 

 

 

 

15. 12. 2015
por. Petr Kmínek DiS.
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem