Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dva trestné činy při dopravní nehodě

České Budějovice - Mladík z místa nehody ujel. Zřejmě si myslel, že ho policisté nevypátrají. 

Českobudějovičtí dopravní policisté v pátek zahájili úkony zkráceného přípravného řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů a to neposkytnutí první pomoci řidičem dopravního prostředku a ohrožení pod vlivem návykové látky mladému muži (roč. 1998), kdy se měl níže poslaného skutku dopustit v polovině června letošního roku.

Dne 14. června před 18:00 hodinou řídil své osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Octavia, v krajském městě po jedné z ulic v centru města, kdy před křižovatkou pravděpodobně nedodržel bezpečnou vzdálenost za před ním jedoucím cyklistou a zezadu do něj narazil. Poté zastavil, vystoupil z vozidla, ale ani by se přesvědčil, v jakém je cyklista stavu, z místa dopravní nehody odjel. Cyklista utrpěl při dopravní nehodě zranění, s kterým byl převezen vozidlem Zdravotnické záchranné služby do nemocnice k ošetření.

Mezitím na místo přijeli zmínění dopravní policisté, kteří provedeným šetření zjistili okolnosti a dohledali řidiče osobního vozidla. Ten se na místo střetu dostavil pěšky, kde byl vyzván k podrobení se dechové zkoušce na alkohol přístrojem Dräger, kdy mu bylo po hodině a půl o času nehody naměřeno bezmála 1,7 promile alkoholu. Po pár minutách opakovaný test potvrdil naměření množství.

Případ je realizován formou zkráceného přípravného řízení, kdy lze předpokládat, že se do dvou týdnů o dalším potrestání rozhodne před soudcem okresního soudu.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

11. srpna 2024

vytisknout  e-mailem