Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Dva vlaky, dva zatčení

Hodonín, Břeclav - kontroly policistů cizinecké policie ve vlacích jsou téměř na denním pořádku, tentokrát policisté zatkli dva Čechy. 

Dne 21.7.2009 v dopoledních hodinách prováděli policisté inspektorátu cizinecké policie Břeclav pobytovou kontrolu v mezistátním vlaku EC-104 Sobiesky jedoucím z Vídně do Varšavy.
 
Jednou z kontrolovaných osob byla i mladá žena, která u sebe neměla žádný doklad totožnosti. Policisté proto ženu prověřili v policejních evidencích, kde zjistili, že jde o třiadvacetiletou S.K. z Havířova, na kterou byl vydán příkaz k zatčení. Její cesta vlakem tak skončila v příští stanici, v Brně. Poté byla žena předvedena na policejní služebnu a později předána kolegům v Havířově.
 
V rychlíku R 809 jedoucím z Břeclavi do Olomouce prováděli kontrolu policisté inspektorátu cizinecké policie Hodonín. Jeden z kontrolovaných byl dvaatřicetiletý R.K. . V jeho cestovním pasu měl vložený dokument „Výzva k nastoupení trestu“, kterou vydal Okresní soud v Olomouci s nástupem trestu nejpozději do 07.07.2009.
 
Policisté tuto informaci ověřili v informačních systémech, ve stanici Moravský Písek s mužem vystoupili a eskortovali jej na policejní služebnu. Odtud pak putoval přímo do brněnské věznice.
 
komisař Roman Pittner
mluvčí cizinecké policie Brno

vytisknout  e-mailem