Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dva vykladené byty

Zloděj rozlomil vložku dveří  

Stříbrští policisté šetří případ krádeže, ke kterému došlo 15. ledna 2010 kolem poledne ve Stříbře. V Brožíkově ulici vypáčil dosud neznámý pachatel uzavřené vchodové dveře jednoho panelového domu a vešel dovnitř. Následně vnikl do jednoho z bytů poté, co rozlomil vložku zámku vstupních dveří. Z bytu pak odcizil 3 prsteny a 3 řetízky ze žlutého komu, mobilní telefon a 8 krabiček cigaret. Neznámý pachatel tímto svým jednáním způsobil škodu na odcizených věcech za více než 20 000 korun a na poškozených věcech ve výši 950 korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody.
 
V době od 13. ledna do 15. ledna letošního roku se stal také obdobný případ v Tachově, ve Stadtrodské ulici. Třiašedesátiletá žena policistům oznámila, že u vstupních dveří bytu její sousedky je rozlomená cylindrická vložka zámku. Po příjezdu majitelky bytu bylo zjištěno, že zloděj byt prohledal a z ložnice odcizil kovovou pokladničku, ve které se nacházely pokladní doklady a finanční hotovost ve výši 600 korun. Kromě toho také odcizil dámský zlatý prsten. Neznámý pachatel tímto svým jednáním způsobil škodu na odcizených věcech ve výši 1 800 korun a na poškozeném zámku způsobil škodu ve výši téměř 400 korun.

 V obou uvedených případech zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Po neznámém pachateli a odcizených věcech intenzivně pátrají.
 
 

vytisknout  e-mailem