Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dva z Děčína kradli auta

MOST - Teď jsou oba za mřížemi; Dřímota na lavičce ho připravila o mobil a další  

 V parku okradl spícího muže o mobil

Policejní komisař sdělil podezření ze spáchání přečinu krádeže na osobě ve zkráceném přípravném řízení 30letému muži z Mostu. Toho policie odhalila jako pachatele majetkového deliktu. K němu mělo dojít již koncem března. Poškozený muž z Mostu seděl v tu dobu v odpoledních hodinách v parku za sportovní halou na lavičce a na krátkou dobu usnul. Přitom držel v ruce mobilní telefon. Probudil ho prudký pohyb, když mu neznámý muž z ruky mobil vytrhl. Lapka se dal okamžitě na útěk a poškozený ho začal pronásledovat. Doběhli až k zastávce tramvaje u haly, kde rychlejší zloděj nasedl do tramvaje a odjel směrem k Prioru. Policisté odcizený mobil zajistili.


 

Na auta teď vzpomínají ve věznicích

Policejní komisař mostecké policie obvinil z přečinu krádeže dva muže ve věku 26 a 33 let, oba z Děčína. Starší z dvojice v Mostě již v dubnu odcizil v Záluží na parkovišti zaparkovaný automobil tovární značky Škoda Fabia. Vnikl do něj násilím, auto nastartoval a poté s ním odjel. Kde je vozidlu konec, policisté nezjistili. Oba muži se společně v Ústí nad Labem pokusili na parkovišti v obchodní zóně odcizit Škodu Octávii. Nepodařilo se jim to a tak před budovou jedné ústecké školy odcizili Škodu Fabii. Nasedli do ní a odjeli do Děčína, kde vozidlo odstavili ve městě na parkovišti u supermarketu. Tam byl vůz nalezen policií. Mostecká policie zahájila stíhání pachatelů koncem minulého týdne. Mladší si obvinění převzal ve vězení, kde si odpykává výkon trestu odnětí svobody. Druhý muž na svobodě taky nezůstal. Policie podala podnět na vzetí do vazby. Tam nakonec starší z dvojice koncem týdne skončil.


 

Řídil pod vlivem alkoholu a i přes vyslovený zákaz

Podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání bylo mosteckou policií sděleno o víkendu řidiči osobního vozidla značky Suzuki. Muž ve věku 44 let z Litvínovska měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol. Následně se podrobil i odběru a lékařskému vyšetření. Auto navíc řídil i přesto, že má okresním soudem uložen zákaz řízení všem motorových vozidel na dva roky.


 

Vozík zmizel v noci

Nový přívěsný vozík si bude muset nyní zakoupit jeden motorista z obce na Mostecku. Nějaký podnikavec mu odcizil minulý týden jeho volně odstavený přívěs tovární značky Maro před tamní restaurací. Poškozený majitel vyčíslil hmotnou škodu na částku 40 tisíc korun a krádež oznámil mosteckým policistům.


 

Příruční zavazadla mějte stále na očích!

Radost z nákupu určitě neměla jedna žena z Mostu. Ta přijela v sobotu krátce po poledni nakupovat do mosteckého supermarketu. Po nákupu si zboží vykládala do auta a neprozřetelně na zem položila kabelku. Tu si ovšem řádně nehlídala a toho zřejmě využil nějaký poberta, který ji odcizil. Žena jela do vedlejšího obchodu a tam teprve zjistila, že příruční zavazadlo nemá. I když se za chvíli vrátila zpátky na parkoviště k supermarketu, kabelku již nenašla. Vlastní neopatrností tak přišla o peníze, osobní doklady, mobilní telefon a platební karty. Poškozená Mostečanka krádež oznámila na obvodním oddělení Policie ČR a škodu odhadla na 12 000 korun.


 

Ze sklepa zmizelo nářadí

Tučná kořist čekala na neznámého zloděje, který o víkendu kradl v obci Hamr na Litvínovsku. Lapka v noci ze soboty na neděli vnikl do sklepních prostor obytného domu a tam se pak násilím vloupal do dvou uzamčených místností. Z nich odcizil různé nářadí, svářecí soupravu, vibrační autoleštičku a další věci v celkové hodnotě 9 000 korun. Případ krádeže vloupáním nyní vyšetřují hamerští policisté.


 

Žil v cizím bytě

V cizím bytě se usídlil teprve 18letý mladík z Litvínova. V jednom janovském panelovém domě koncem dubna vnikl neoprávněně do prázdného holobytu a tam setrvával až do května, když ho tam časně ráno přistihla policejní hlídka. Policejní inspektor hamerské policie mladíkovi sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 23. května 2011

vytisknout  e-mailem