Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dva závažné případy během víkendu

Během uplynulého víkendu vyjížděli pražští policisté ke dvěma závažným případům fyzického napadení. 

Ženu sledoval až do bydliště, poté ji napadl
 
V sobotu dne 4. června krátce před půl jedenáctou v noci vyjížděli policisté Pohotovostní motorizované jednotky (PMJ) do ulice Blatenská v Praze 4, odkud byl hlášen případ fyzického napadení čtyřiadvacetileté ženy. Tady na ni zákeřně zaútočil devětatřicetiletý muž, se kterým se z minulosti znala. Počkal si na ni u domu, kde bydlí, a v okamžiku, kdy chtěla odemknout vchodové dveře, strhl ji k zemi a začal škrtit přineseným provazem. Napadená žena se bránila hlasitým křikem. Na pomoc jí tak naštěstí přiběhli dva muži, kteří útočníka zadrželi, a přivolali policii.
 
Žena z celého incidentu vyvázla naštěstí bez vážnějšího zranění. Kriminalistům sdělila, že s dotyčným byla po několik měsíců v telefonickém a e-mailovém kontaktu. Ve chvíli, kdy mu ale oznámila, že s ním chce tento vztah ukončit, zachoval se takto agresivně. Za spáchání trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví může pobýt za mřížemi až tři roky.
 
Na muže zaútočil sekerou
 
K dalšímu případu vyjížděli policisté PMJ v neděli dne 5. června krátce po třetí hodině ráno do ulice Ženíškova v Praze 4. Tady, před vchodem do panelového domu, došlo k incidentu mezi dvěma muži. Dvaadvacetiletý mladík zde kovovou sekerou zaútočil na o tři roky staršího muže a způsobil mu sečné poranění v oblasti zad. To vše jen proto, že jej napomenul, aby na veřejném prostranství nebyl hlučný.
 
Útočníka policisté zadrželi bezprostředně po činu nedaleko místa, kde k incidentu došlo. Skončil na služebně jako podezřelý z trestného činu ublížení na zdraví a výtržnictví. Také jemu hrozí až tři roky odnětí svobody.
 
Kpt. Bc. Eva Miklíková 6.6.2011

vytisknout  e-mailem