Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dvaapadesátiletý muž z Benešovska je pohřešován už téměř šest let

BENEŠOVSKO – V roce 2013 si ale nechal zhotovit nový občanský průkaz. Naděje na jeho vypátrání tak stále trvá. 

Již několik let mají benešovští kriminalisté zabývající se problematikou pátrání na stole případ dnes již dvaapadesátiletého muže z okresu Benešov (odkaz na pátrací relaci a fotografii naleznete zde). Už od října roku 2009 je totiž pohřešovaný. Neozval se rodině a ta se proto obrátila na policii. Veškeré snahy o jeho vypátrání ale byly prozatím marné, nepomohlo ani zveřejnění pátrací relace v médiích.

Nyní ale kriminalisté přišli se zajímavým poznatkem. Zpětným prověřováním databází totiž zjistili, že si pohřešovaný muž nechal v roce 2013 na Městském úřadě v Benešově zhotovit nový občanský průkaz. Platnost toho starého mu přitom vypršela už v roce 2007. Záhadou tedy je, proč čekal s vyřízením nového dokladu tak dlouho a co jej přimělo, nechat si vystavit nový doklad až po takové době. To ví prozatím jen on sám. Každopádně, díky této informaci mají kriminalisté naději, že by ho mohli přece jen vypátrat.

Dalších poznatků a informací už ale kriminalisté mnoho nemají. Zcela bezpečně vědí, že trvalé bydliště má muž hlášené v Poříčí nad Sázavou, kde dříve bydlel, ale dlouhodobě se zde nezdržuje. Pohybovat se tak může prakticky kdekoliv. Zcela prokazatelně ho ale museli vidět na úřadě v Benešově v roce 2013 při vydávání nového občanského průkazu. Předtím byl viděn na podzim roku 2008 v Praze 1, Opletalově ulici, kde se pohyboval v doprovodu černovlasé ženy. V té době měl velmi neupravený zevnějšek a působil zanedbaným dojmem. Tak koneckonců působí i na nejnovější fotografii z občanského průkazu, kde vypadá i mnohem starší, než ve skutečnosti je. Kriminalisté se proto domnívají, že by mohl pobývat mezi osobami bez domova, ať už v Praze nebo kdekoli jinde. Vzhledem k tomu, že nepobírá ani sociální dávky, je tato možnost nanejvýš pravděpodobná. Nevylučují ale ani, že mohl vycestovat někam do zahraničí.

Pohřešovanému muži je v současné době 52 let. Má střední, přibližně 190 cm vysokou postavu a plavé vlasy. V minulosti měl v obličeji tzv. bradku a na očích nosil silné brýle s kosticovými obroučkami. Jeho nejaktuálnější podobu zachycuje fotografie z roku 2013 na občanském průkazu, i tak se ale může od té stávající značně lišit.

Vzhledem k tomu, že dosavadní snahy o vypátrání tohoto pohřešovaného muže byly marné, obracejí se kriminalisté opětovně na širokou veřejnost se žádostí o pomoc a spolupráci. Jakékoliv informace k jeho osobě přijmou kdykoliv operátoři na lince 158, anebo policisté na kterékoliv policejní služebně. Děkujeme.

por. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
18. června 2015
 

vytisknout  e-mailem