Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dvacetiletí přepadli dva postarší muže

MOST - Jeden přišel o tašku, druhý o zub; Traktorista byl veselý, nadýchal dvě promile. 

 Kriminalisté mostecké policie odhalili dva pachatele, kteří se měli dopustit loupeže. V pozdně nočních hodinách 18. září napadli a okradli dva muže, kteří vyšli z restaurace v ulici Ve Dvoře. Útoku předcházela slovní rozepře. Mladší z poškozených po úderu pěstí upadl na zem a dostal několik kopanců. Pachatelé ho tahali za vlasy a chtěli po něm peníze. Napadenému se podařilo z místa utéct. Ani druhý z dvojice neunikl ranám a pádu na zem. Při tom mu vzali tašku s osobními věcmi. Útočníci následně z místa utekli. Napadení volali o pomoc. Volání uslyšel muž, který šel ulicí a spatřil dva zraněné muže. Okamžitě zavolal policii a sanitu. Dvojice skončila v nemocnici, kde byla hospitalizována. Oba muži utrpěli zranění v obličeji, pohmožděniny na těle, jeden měl otřes mozku, druhý přišel o zub. Zvlášť závažného zločinu loupeže se měli dopustit muži ve věku 20 a 22 let, oba z Mostu. Své jednání zdůvodňovali množstvím vypitého alkoholu. Vyšetřovatel oba Mostečany obvinil ze zvlášť závažného zločinu a stíhá je na svobodě.


 

Traktorista bez řidičáku a opilý

Hlídka mosteckých policistů zastavila včera v mostecké ulici Pražská traktor Zetor s návěsem z důvodu nefunkčního světla. Kontrolou dokladů policisté zjistili, že řidič má blokaci řidičských oprávnění, není vlastníkem řidičského průkazu pro řízení traktorů a přívěs má propadlou technickou kontrolu. Traktorista byl podezřele veselý a byl z něj cítit alkohol. Měl dvě promile alkoholu v dechu. Muži zákona řidiči další jízdu zakázali. Muž ve věku 38 let z Loun skončil v cele a po vystřízlivění odešel se záznamem o sdělení spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.


 

Řidič kamionu měl zákaz řízení a vozidlo ve špatném technickém stavu

Policisté dopravního inspektorátu včera kontrolovali v Komořanech kamion značky Man s návěsem. Kontrolou vozidla bylo zjištěno, že jeho technický stav nevyhovuje předepsaným parametrům. Policisté prohlídkou vozu objevili na pneumatikách prasklé brzdové kotouče, poškozené pneumatiky pod stanovou mez a na třech nápravách byly rozdílné pneumatiky. Kontrolou dokladů vyšlo najevo, že řidič má vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel. Policie 43letému muži sdělila podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.


 

Na golfovém hřišti zkoušel jízdu smykem

Golfové hřiště se závodní dráhou si zřejmě spletl zatím neznámý poberta. V sobotu ráno po 07. hodině přijel zatím na blíže nezjištěném dopravním prostředku a jízdou na golfovém hřišti během hodiny a půl trávník poškodil. Golfovému klubu tímto počinem zanechal hmotnou škodu ve výši 150 tisíc korun.


 

Lapka ukradl dvoje lyže, dvoje boty a dvě kola

Škodu za více než 60 tisíc korun způsobil neznámý pachatel, který kradl ve sklepě. Lapka minulý týden vnikl do obytného domu v Mostě a poté se násilím dostal do sklepních prostor. V nich odcizil dvoje kompletní lyžařské vybavení, dvě jízdní kola a různé nářadí. Případem krádeže vloupáním se zabývají mostečtí policisté.


 

Přes čtyři sta litrů nafty někdo odčerpal z kamionu

Mostecká policie šetří oznámení o krádeži pohonných hmot. Zatím neznámý pachatel minulý týden vnikl na parkovišti v ulici Obchodní ve Velebudicích do zaparkovaného kamionu značky Volvo a odčerpal z nádrže přes 450 litrů motorové nafty, kterou odcizil. Poškozený majitel vyčíslil způsobenou škodu na částku 16 000 korun.


 

Nechala kabelku na lavičce, přišla o ni

Nepříjemná událost potkala jednu starší ženu z Mostu. V pátek šla v poledne doprovodit příbuzného na autobus a na zastávce u nákupního střediska u Kahanu si sedli na lavičku. Když přijel autobus, šla pomoci s kufrem a kabelku si nechala položenou na lavičce. Když se vrátila zpět, kabelka na místě nebyla. Žena tak přišla i o osobní doklady, platební kartu a mobilní telefon. Nálezce, který si kabelku ponechal, se dopustil trestného činu zatajení nálezu.


 

Díky foliím se zloději do aut nedostali

Neznámý lapka se v Mostě pokusil vloupat minulý týden v ulici J. Dobrovského a Z. Fibicha do dvou osobních vozidel značky Škoda Octavia. Do aut se však zloděj nedostal. Zabránily mu v tom bezpečnostní folie na sklech obou vozů. I tak pachatel motoristům zanechal hmotnou škodu ve výši 20 tisíc korun. Případy pokusů krádeží vloupáním šetří mostecká policie.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 23. října 2013

vytisknout  e-mailem