Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dvakrát během dne porušila zákony

SUŠICKO - Žena řídila vozidlo a při první kontrole odmítla dechovou zkoušku, test na návykové látky i lékařské vyšetření. 

Policisté na Sušicku a Kašperskohorsku v úterý 6. dubna letošního roku kontrolovali stejnou řidičku dvakrát, když řídila vozidlo značky VW Golf. Při kontrolách policisté ověřili totožnost pětadvacetileté ženy ze Sušice.

Poprvé řídila vozidlo v 10.40 hodin v Kašperských Horách, kdy byla zastavena místními policisty a vyzvána k podrobení se dechové zkoušce a testu, zda není pod vlivem návykových látek a obojí odmítla. Žena prohlásila, že požila alkohol i omamné látky a odepřela se podrobit lékařskému vyšetření i odběru biologických materiálů.

Podruhé ve 22.45 hodin byla zastavena policisty z obvodního oddělení v Sušici na Pražské ulici. Podrobila se dechové zkoušce s negativním výsledkem a testu na přítomnost návykových látek a tento byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin.

Ve druhém případě již souhlasila s lékařským vyšetřením, kdy byla převezena do zdravotnického zařízení a byl proveden odběr krve.

Policisté ženě zadrželi řidičský průkaz a je podezřelá ze spáchání přestupků, které budou postoupeny správnímu orgánu.

nprap. Ladmanová Dana

7. dubna 2021

vytisknout  e-mailem