Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dvakrát poškodila stejné auto

LIBEREC - Ve středu 14. listopadu 2018 skončila na policejní služebně 33letá žena. Ta během jednoho měsíce poškodila v Doubí dvakrát totéž vozidlo. 

Policisté z obvodního oddělení Liberec - Vesec sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření 33leté ženě z Jablonecka z přečinu "poškození cizí věci". Žena bez domova, v polovině měsíce října letošního roku, posedávala v ulici Za Humny v Liberci - Doubí na lavičce, kde popíjela alkohol. Poblíž lavičky, na které seděla, ji zaujalo barvou zaparkované auto u panelového domu. Z ničeho nic vzala kovovou minci a tou na levém boku vozidla VW Multivan poškrábala lak, kde způsobila škodu 20 tisíc korun. 

Po pár dnech se na stejnou lavičku vrátila znovu a zašla do nedalékho obchodu, kde si chtěla zakoupit alkohol. Prodavač jí alkohol však odmítl prodat s odůvodněním, že si tam byl stěžovat majitel poškozeného vozidla. 

Ženu tak napadlo, že by se majiteli auta omluvila. I tentokrát již byla posilněna alkoholem. Všimla si, že vozidlo, které o měsíc dříve poškodila, stojí zaparkované tentokrát na oploceném parkovišti v ulici Hodkovická, kde však byla brána na pozemek otevřená. Rozhodla se vstoupit dovnitř. Přišla k vozidlu a místo, aby sehnala majitele, kterému by se omluvila, dostala na něj vztek a zohýbala mu dva přední stěrače. Tentokrát způsobila majiteli vozidla škodu za 5 tisíc korun. To si jí však všimnul samotný majitel, který na místo přivolal policejní hlídku. 

Žena skončila na policejní služebně obvodního oddělení Liberec - Vesec. Policisté podrobili ženu orientační dechové zkoušce na alkohol, která byla pozitivní, s naměřenou hodnotou přes 2 promile. Zbytek dne skončila v policejní cele. Následujícího dne se žena k poškození vozidla ve dvouch případech policistům doznala a po provedených úkonech trestního řízení ji policisté propustili na svobodu.

Nyní bude čekat, jaký trest jí stanoví soud. Za poškození cizí věci jí hrozí roční vězení. 


19. 11. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem