Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dvakrát šel krást, pokaždé se nechal chytit

RASPENAVA, LIBEREC - V pátek 27. prosince se pokusil vykrást rekreační chatu v obci Raspenava, v neděli 29. prosince chtěl vykrást dva sklepy v činžovním domě v Liberci. Pokaždé byl na místě chycen policejní hlídkou.  

V policejní cele skončil v neděli v brzkých ranních hodinách 52letý muž z Liberecka. Muže zadržela v Liberci, v ulici Metelkova policejní hlídka v jednom z činžovních domů, kde se vloupal do dvou sklepních kójí. Ze sklepů však nestačil nic odcizit. Krátce před třetí hodinou ranní muž vnikl nezjištěným způsobem do domu, kde vypáčil petlice u dvou sklepních kójí, do kterých následně vnikl a tyto prohledal. Z kójí však nestačil odcizit žádné věci, neboť byl zadržen policejní hlídkou. Liberečtí kriminalisté následně proti muži zahájili trestní stíhání pro přečiny "Krádeže" a "Porušování domovní svobody" a zároveň podali soudu návrh na vzetí muže do vazby.

Kromě nezdařeného pokusu o krádež v Liberci měl muž na svědomí ještě jeden nezdařilý pokus o krádež. V pátek v brzkých ranních hodinách se v obci Raspenava, v ulilci V Údolí vloupal do rekreační chaty. Do chaty se dostal pomocí přistavěného žebříku ke čtyřdílnému oknu, u kterého následně rozbil jednu ze skleněných tabulí. Následně si otevřel klíčem, který našel uvnitř chalupy, zevnitř vstupní dveře. Na muže upozornili všímaví občané, kteří na místo přivolali policejní hlídku. Po příjezdu policistů z Hejnic na místo, muže našli ve spolupráci s policejním psovodem a služebním psem zastlaného a zároveň ukrytého v posteli. U sebe měl muž věci pocházející z jiné trestné činnosti, které policisté u něj zajistili. V této chalupě nestačil naštěstí nic odcizit. Poté, co policisté muže převezli na místní Obvodní oddělení zjistili, že se jedná o recidivistu, který byl již v minulosti několikrát za majetkovou trestnou činnost soudně trestán.

Jak je vidět, muž je stále nepoučitelný a předchozí tresty na něj zřejmě neměly doposud žádný výchovný účinek. Nyní bude záležet, jak vysoký trest mu v tomto případě uloží soud. Hrozí mu až tříleté vězení.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
30. prosince 2013

vytisknout  e-mailem