Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dvakrát stejná oběť jednoho útočníka

CHOMUTOVSKO - Kriminalisté totožnost neznámého odhalili. 

Dvakrát stejný senior se stal v minulých týdnech na Chomutovsku obětí trestné činnosti. Poprvé 65letého muže neznámý pachatel přepadl na chodníku v ulici Spořická. Přistoupil k němu zezadu a z ruky mu vytrhl igelitovou tašku. V ní měl poškozený kromě deštníku i doklady a 260 korun. Přestože se napadený snažil tašku v ruce udržet, pachatel mu ji nakonec silou vytrhl a utekl. Při přetahování o tašku utrpěl poškozený drobné zranění ruky.

O pár týdnů později šel stejný senior nedaleko obce Spořice ulicí Chomutovská a bohužel se opět potkal se stejným mužem. Ten mu zase z ruky vytrhl igelitovou tašku, ve které měl peněženku s hotovostí ve výši 530 korun a osobní doklady. I tentokrát dotyčný utekl.

Napadený senior obě události oznámil policistům. Neznámého pachatele jim popsal a uvedl, že by nejspíš mohlo jít o stejnou osobu. Kriminalisté rozběhli šetření, kterým se jim podařilo získat poznatek k možnému pachateli a jeho totožnosti. Muže vypátrali, zadrželi a ten se jim na základě předložených důkazů k oběma skutkům přiznal.

Vyšetřovatel ho obvinil ze spáchání trestných činů loupeže a krádeže. U soudu obviněnému v krajním případě za jejich spáchání hrozí až desetiletý trest.  

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 18. října 2023

vytisknout  e-mailem