Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dvakrát ukradená vana

JIČÍNSKO - Přes sběrnu druhotných surovin se dostala zpět k majiteli 

ilustrační foto                                   ilustrační foto
Plechová vana, která v lednu letošního roku zmizela od chatky v zahrádkářské kolonii v Nové Pace, je zpět u svého majitele
.
 
Vše začalo ve čtvrtek 17. ledna odpoledne, kdy se osmačtyřicetiletý muž z Nové Paky vydal s károu pro  dřevo. Zabloudil až k zahrádkářské kolonii, kde si u jedné z chatek všiml plechové vany. V té chvíli šlo dřevo stranou, skočil přes plot a vanu odcizil. Naložil ji na káru a vydal se s ní do nejbližší sběrny druhotných surovin. Cestou ovšem zahlédl policejní hlídku a tak raději vanu schoval u plotu nedaleko dřevěného mostu s tím, že se pro ni vrátí. To už ale nestihl. Předběhli ho totiž dva muži ve věku 25 a 35 let, kteří vanu našli a následně odvezli do sběrny, kde ji prodali. Domnívali se prý, že ji někdo vyhodil, a tak ji ochotně „uklidili“. Shodou okolností se do sběrny vydal i majitel vany, který si ji poznal a odvezl domů. 
 
A tak nakonec vše dobře dopadlo. Majitel má zpět svoji vanu, muži, který ji odcizil, a kterého policisté vypátrali, hrozí až tři roky vězení, neboť již byl v posledních třech letech za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen, a ti dva, co ji našli a prodali, budou muset začít šetřit. Ve správním řízení jim totiž za přestupek proti majetku hrozí několikatisícová pokuta.
 
 nprap. Hana Klečalová
12. března 2013 v 11:53

vytisknout  e-mailem