Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Dvanáct mužů nesmělo řídit

ZNOJEMSKO: Usedli za volant opilí, zdrogovaní, bez oprávnění a jeden i boural. 

     Za tři uplynulé dny jsme na silnicích Znojemska a Moravskokrumlovska přistihli celkem dvanáct mužů ve věku dvacet až sedmačtyřicet let, kteří usednutím za volant nerespektovali pravidla provozu na pozemních komunikacích. Někteří byli opilí, jiní pod vlivem drog a další pak bez řidičského oprávnění. Byli však mezi nimi i tací, kteří se uvedených protiprávních jednání dopustili v různých kombinacích najednou. Zjistili jsme šest pozitivních dechových zkoušek na alkohol (nejvyšší hodnota byla 1,57 promile), čtyři pozitivní testy na marihuanu, dva na pervitin a jeden na extázi. Pět z těchto mužů vůbec řidičský průkaz nepředložilo, protože jsme jim je již dříve zadrželi a dva tento doklad nikdy nevlastnili. Od pátečního rána do nedělního večera jsme v těchto dvanácti případech zadrželi další čtyři řidičské průkazy. 
     Ze čtvrtka na pátek projížděl obcí Hevlín šestatřicetiletý muž s osobním vozem Mazda. Nadýchal 1,57 promile alkoholu. Řidičský průkaz jsme mu zadrželi loni v únoru, když v opilosti havaroval. Tehdy měl v krvi dvě promile alkoholu.
     V pátek ráno jel obcí Tasovice devětatřicetiletý muž s vozem Hyundai. Řidič měl platnou blokaci řidičského oprávnění a  jeho vůz měsíc neplatnou technickou kontrolu.
     V sobotu ráno u obce Bantice nepředložil řidič VW řidičský průkaz. Vyšlo najevo, že dvaatřicetiletý muži před jízdou užil pervitin i marihuanu.
     V sobotu dopoledne jel obcí Hrádek s Fiatem Punto dvacetiletý mladík. On byl pod vlivem marihuany a auto již měsíc nebylo technicky způsobilé k provozu na pozemních komunikacích.  
     V sobotu odpoledne projížděl Jiřice u Miroslavi třiačtyřicetiletý muž, jehož dechová zkouška měla výsledek 1,41 promile alkoholu. V loňském roce měl tuto činnost zakázanou, ale řidičský průkaz zatím nazpět nedostal.
     V sobotu večer řídil Ford Mondeo sedmadvacetiletý muž. Silniční kontrole se podrobil ve městě Miroslav. V krvi mu proudilo 1,30 promile alkoholu.
     V neděli dopoledne uvízl v policejní síti jednatřicetiletý muž, který byl pod vlivem marihuany i pervitinu. Jel ulicemi Znojma s Fordem Fiesta a navíc nevlastní řidičský průkaz.
     V neděli po poledni projížděl Miroslaví třicetiletý muž s osobním vozem Volvo, boural a z místa dopravní nehody odjel. Zanedlouho byl vypátrán a pak vyšla najevo řada protiprávních skutečností. Řidičský průkaz vůbec nevlastní, nadýchal 0,95 promile alkoholu a také před jízdou kouřil marihuanu.
     Dvanáct přistižených mužů bylo hlavně z našeho regionu. Dva byli z Třebíčska a po jednom z Brna a z Liberecka. 
 

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 16. března 2015

vytisknout  e-mailem