Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dvě chodkyně skončily s těžkým zraněním v nemocnici

ČESKÁ LÍPA - Vážná dopravní nehoda se stala ve středu v půl druhé odpoledne v ulici Bulharská. Řidič vozidla Hyundai se střetu s cyklistou vyhnul, srazil však dvě ženy. 

Včera 13. května 2015 v půl druhé odpoledne řešili policisté na Českolipsku vážnou dopravní nehodu, která si vyžádala dvě těžká zranění. Řidič vozidla Hyundai Santa v České Lípě, v Bulharské ulici srazil dvě ženy ve věku 33 a 23 let. Řidič jel ulicí Kozákova ve směru od Dubice do ulice Bulharská. Ve chvíli, kdy projížděl čtyřramennou křižovatkou s ulicí Bulharská, nedal mu zde přednost cyklista, který přijížděl do křižovatky z vedlejší komunikace. Vzhledem k tomu, že řidič věnoval pozornost cyklistovi, přehlédl tak dvě ženy, které přecházely po vyznačeném přechodu pro chodce. Řidič se sice vyhnul střetu s cyklistou, avšak narazil do obou žen. Mladší z nich odvezlo s těžkým zraněním vozidlo zdravotnické záchranné služby do Nemocnice s Poliklinikou v České Lípě, druhou 33letou ženu musel s těžkým zraněním z místa nehody transportovat vrtulník do Krajské nemocnice Liberec. Policisté podrobili všechny účastníky nehody orientačním dechovým zkouškám na alkohol, které ukázaly, že ani jeden z účastníků nebyl v době nehody pod vlivem alkoholu. Cyklistu policisté dále podrobili drogovému testu DrugWipe, který byl pozitvní na látku amfetamin.

Nehodou se nyní zabývají policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování v České Lípě, kteří již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.


14.5.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem