Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dvě desítky dětí si mohly prohlédnout a vyzkoušet policejní výstroj i výzbroj

KRAJ - Policisté z berounského a rakovnického územního odboru navštívili na pobytovém táboře děti ze socio-kulturně znevýhodněných rodin. 

Na pobytový tábor pro děti ze socio-kulturně znevýhodněných rodin, který probíhal v termínu od 1. do 11. července 2015 v kempu Višňová na Rakovnicku, se vypravili policisté z berounské a rakovnické policie.  
 
Dvě desítky dětí ve věku od šesti do šestnácti let měly možnost si prohlédnout služební vozidla, vyzkoušet si taktické vesty, služební pouta a jiné výstrojní součástky policie, včetně služebních zbraní a v neposlední řadě si mohly zkusit na papír techniku snímání otisků prstů, které si pak nechaly na památku.
 
Tisková mluvčí policie z Územního odboru Beroun seznámila děti s veškerou činností policie, vysvětlila, na jaké základní útvary se policie rozděluje a dala dětem prostor pro dotazy, jež děti s radostí využily a ptaly se na vše, co je zajímalo. Táborníci byli také seznámeni s nutností nošení cyklistické přilby a reflexních prvků, bezpečného chování při různých aktivitách, vzájemně se souvisejícími dětskými úrazy, a to nejen o prázdninách. Policisté si ověřili u dětí znalost dopravních značek a následně byly odměněni různými policejními materiály, jako jsou omalovánky, vystřihovánky, pexesa a jiné.
 
 
 
Projekt „Pobytový tábor pro děti ze socio-kulturně znevýhodněných rodin“ je součástí programu prevence kriminality města Beroun na rok 2015, na který byla získaná dotace z Ministerstva vnitra ČR. Hlavním cílem tohoto projektu je snížit rizika výskytu delikventní činnosti a prevence rizikového chování u dětí pocházejících ze socio-kulturně znevýhodněných rodin, umožnit těmto dětem trávit alespoň nějakou část prázdnin v obohacujícím prostředí, umožnit začlenění těchto dětí do kolektivu a nabídnout jim smysluplné trávení volného času.
 
 
 
 
 
 
nprap. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
15. července 2015

vytisknout  e-mailem