Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Dvě dopravní nehody, dva řidiči pod vlivem alkoholu

HAVLÍČKOBRODSKO: Oba mladí řidiči nadýchali necelé dvě promile alkoholu  

Krátce po 7.hodině ranní v neděli 4.3. vyjížděli policisté k dopravní nehodě, ke které došlo mezi obcemi Chotěboř a Nová ves u Chotěboře. Jedenadvacetiletý řidič osobního vozidla Ford Probe, který jel ze směru od Chotěboře, nepřizpůsobil rychlost jízdy a při projíždění pravotočivé a následně mírné levotočivé zatáčky, vyjel s vozidlem mimo pravý okraj komunikace, kde přední částí vozidla narazil do skupinky u sebe stojících tří menších stromů. Při nehodě byl lehce zraněn řidič, který byl převezen do nemocnice, kde byl hospitalizován. Provedenou orientační dechovou zkouškou policisté řidiči naměřili 1,97 promile při opakované zkoušce pak nadýchal 1,88 promile. Dobrovolně se podrobil odběru biologického materiálu v nemocnici. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 8.000 Kč.


 

K další dopravní nehodě, kde svou roli sehrál alkohol, vyjížděli policisté v neděli okolo 9. hodiny do obce Dolní Krupá. Devatenáctiletý řidič osobního vozidla Alfa Romeo jel v uvedené obci ve směru od Rozsochatce na Havlíčkův Brod. Při projíždění prudké a táhlé pravotočivé zatáčky vyjel vlevo do protisměrné části a dále na chodník s travnatým pásem oddělený od komunikace vyvýšeným obrubníkem a v prostoru tříramenné křižovatky s místní komunikací narazil levou přední částí vozidla do sloupku dopravního zařízení (zrcadla). Ke zranění osob nedošlo. Na vozidle a dopravním zařízení vznikla škoda ve výši 20.000 Kč. Orientační dechovou zkouškou policisté řidiči naměřili hodnoty 1,85 a 1,99 promile v dechu. Řidič se poté dobrovolně podrobil i odběru biologického materiálu v nemocnici.
Ohledáním vozidla však bylo zjištěno, že vozidlo je rovněž poškozeno i na pravém boku a toto poškození nemá souvislost s uvedenou dopravní nehodou. K uvedenému poškození řidič uvedl, že na pravém boku bylo vozidlo poškozené rovněž při dopravní nehodě, která se stala před dopravní nehodou v Dolní Krupé, ale nebyl schopen vyjádřit se k bližší době, místu ani charakteru nehody. Na místě rovněž řidič nepředložil řidičský průkaz, ale pouze potvrzení o zadržení řidičského průkazu. Šetřením na místě bylo zjištěno, že řidičský průkaz byl uvedenému řidiči zadržen krátce po 2.hodině v noci 4.3. chotěbořskými policisty, pro podezření ze spáchání přestupku. V uvedené době byl kontrolován policejní hlídkou, dechovou zkouškou mu policisté naměřili 0,83 a následně 0,76 promile alkoholu v dechu. Další jízda mu byla zakázána a byl poučen o tom, že po dobu zadržení ŘP nesmí řídit motorové vozidlo.
Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Bc. Jana Mazourová, komisař
5.3.2012

 

vytisknout  e-mailem