Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dvě dopravní nehody na Domažlicku

Řidiči nepřizpůsobili rychlost jízdy  

Včerejšího dne vyjížděli domažličtí dopravní policisté ke dvěma nehodám, které měly stejné příčiny, a to nepřizpůsobení rychlosti jízdy stavu a povaze komunikace.
K první havárii vyjížděli kolem 11:20 hod., stala se na komunikaci mezi obcemi Koloveč a Chocomyšl, kde havaroval mladistvý řidič s osobním vozidlem Renault. Šestnáctiletý mladík při projíždění mírné pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla stavu a povaze komunikace, na mokrém povrchu vozovky nezvládl řízení a ve smyku vyjel vpravo, kde havaroval v silničním příkopu. Při dopravní nehodě nebyl nikdo zraněn, celkovou vzniklou škodu odhadli policisté na 31 000 korun. Při kontrole řidičových dokladů zjistili, že není držitelem žádného řidičského oprávnění. Případem se i nadále zabývají.
Oznámení o druhé nehodě, která se stala mezi obcemi Domažlice a Tlumačov, přijali policisté kolem 14:45 hodin. Po uvedené komunikaci jel ve směru na Tlumačov 18letý mladík s osobním vozidlem Škoda Felicia. I tento řidič nezvládl na mokré komunikaci řízení vozidla při projíždění mírné pravotočivé zatáčky, v důsledku toho vyjel do protisměru a následně havaroval v levém silničním příkopu. Naštěstí se i v tomto případě nehoda obešla bez zranění. Vzniklou škodu odhadli policisté na celkových 11 000 korun. Požití alkoholu bylo u řidiče vyloučeno provedenou dechovou zkouškou. Za uvedený přestupek uložili policisté mladíkovi blokovou pokutu.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
27. 10. 2011

vytisknout  e-mailem