Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dvě dopravní nehody na R10 si vyžádaly tři lehká zranění

LIBERECKO - V úterý večer se na silnici I. třídy č. R10 ve směru od Prahy na Turnov u obce Příšovice staly dvě dopravní nehody, s účastí dvou osobních vozidel a jednoho mikrobusu. 

V úterý 17. března 2015 krátce před půl jedenáctou hodinou večer vyjížděli dopravní policisté k nehodě, která se stala na silnici I. třídy č. R10 ve směru z Prahy na Turnov, v katastru obce Příšovice. Řidič osobního vozidla Škoda Octavia se zřejmě plně nevěnoval řízení a nedokázal včas zareagovat na situaci, která před ním na vozovce nastala. Narazil tak do zadní části mikrobusu Mercedes, který jel rovněž v levém jízdním pruhu jako řidič Octavie. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.  V době dopravní nehody se v mikrobusu nacházel pouze řidič a dva spolucestující. Došlo pouze ke škodě na vozidlech. Policisté oba řidiče podrobili orientačním dechovým zkouškám na alkohol přístrojem Dräger, jejichž výsledky byly v obou případech negativní. 

Bezprostředně poté jel stejným směrem i řidič osobního vozidla Fiat Punto, který nepřizpůsobil rychlost a neadekvátně reagoval na vzniklou překážku na silnici. S vozidlem dostal smyk a následně havaroval vpravo mimo vozovku. Zde čelně narazil do stromu. Při tomto střetu vyvázl řidič vozidla bez zranění a tři jeho spolujezdci utrpěli lehká zranění. Z místa nehody je převezlo vozidlo zdravotnické záchranné pomoci na ošetření do nemocnice v Turnově. I tento řidič se podrobil dechové zkoušce, která prokázala, že za volant neusedl pod vlivem alkoholu.

Obě nehody nadále šetří policisté z Dopravního inspektorátu policie Liberec, kdy o tom, kdo nehodu zavinil, v průběhu šetření teprve rozhodnou.

Předběžná škoda na poškozených vozidlech z obou dopravních nehod byla vyčíslena na téměř 300 tisíc korun. V prvním případě bylo s největší pravděpodobností příčinou dopravní nehody nevěnování se plně řízení, ve druhém případě byla na vině rychlost. V souvislosti s tímto případem apelujeme na řidiče, aby v případě jakékoliv dopravní nehody, ke které se blíží,  dbali zvýšené opatrnosti a pokaždé, jak jen to je možné, ubrali nohu z plynu. Mnohdy jsou některé dopravní nehody zcela zbytečné a nemuselo by k nim dojít, kdyby řidiči byli více pozorní.

 

18.3.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Poškozená Octavie

Poškozená Octavie 

Detailní náhled

Poškozená Octavie1

Poškozená Octavie1 

Detailní náhled

Poškozené vozidlo Fiat

Poškozené vozidlo Fiat 

Detailní náhled

Poškozený mikrobus

Poškozený mikrobus 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem