Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dvě dopravní nehody s motocykly

KLADENSKO – Zraněného spolujezdce transportoval policejní vrtulník ZZS. 

V okrese Kladno dnes 31. července 2018 během jedné hodiny došlo k dvěma dopravním nehodám, jejichž účastníky byli motocyklisté.

První dopravní nehoda byla oznámena jen krátce před třináctou hodinou nedaleko obce Unhošť ve směru na obec Malé Přítočno na Kladensku. K dopravní nehodě vyjely složky IZS. Při dopravní nehodě se střetl motocyklista se srnou. Motorkář utrpěl těžké zranění, se kterým byl převezen posádkou ZZS do jedné z pražských nemocnic. Srna byla po nárazu s motocyklem usmrcena.

Policisté provedli s osmnáctiletým řidičem dechovou zkoušku, která byla negativní a alkohol byl na místě dopravní nehody vyloučen. Na silnici byl jen částečně omezen provoz v době prvotního šetření.

Druhá dopravní nehoda se stala v Kladně v ulici J.Kociána jen několik minut před čtrnáctou hodinou. Při této dopravní nehodě došlo ke střetu motocyklu s vyjíždějícím autobusem MHD ze zastávky. Na místo oznámení této dopravní nehody přijeli jako první policisté oddělení hlídkové služby a následovaly je ostatní složky IZS. Prvotním šetřením bylo zjištěno, že se zde nachází dvě zraněné osoby. S těžkým zraněním byl transportován policejním vrtulníkem LZS sedmadvacetiletý spolujezdec motocyklu do nemocnice v Praze. Šestadvacetiletý řidič motocyklu utrpěl zranění lehčího charakteru a byl v péči posádky ZZS.  V autobuse  cestující a ani řidič neutrpěli žádné zranění. 

Policisté oba řidiče vyzvali k dechové zkoušce, která byl s negativním výsledkem. Pozemní komunikace v ulici J. Kociána je v době šetření dopravní nehody uzavřena.

Co bylo příčinou této dopravní nehody je nyní předmětem šetření policistů kladenského dopravního inspektorátu.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

31. července 2018

vytisknout  e-mailem