Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dvě havárie cyklistů na Jablonecku

JABLONECKO – Dva cyklisté se včera zranili při dopravních nehodách na Jablonecku. 

Včera dopravní policisté na Jablonecku šetřili dvě dopravní nehody, při kterých na silnicích havarovali cyklisté. První z nich se stala dopoledne krátce před desátou hodinou v Jenišovicích. Jednasedmdesátiletý cyklista na jízdním kole při vjíždění na kruhový objezd nezvládl řízení, dostal smyk a spadl na vozovku. Při tomto pádu senior utrpěl zranění, se kterým byl posádkou Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje do nemocnice v Turnově.

Druhá dopravní nehoda se pak stala odpoledne několik málo minut po třinácté hodině v Jablonci nad Nisou u přehrady v ulici Průběžná. Tam 81letý cyklista jel na jízdním kole ve směru do Mšena a při průjezdu pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost své jízdy na mokré vozovce, dostal také smyk, po kterém upadl na vozovku. Posádka zdravotnických záchranářů ho se zraněním převezla do jablonecké nemocnice.

Charakter a doba léčení u obou cyklistů je předmětem probíhajícího šetření. Alkohol u nich policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami, které měly negativní výsledky. Ani jeden ze zraněných cyklistů neměl při jízdě na hlavě nasazenou přilbu. Veškeré okolnosti obou dopravních nehod i nadále šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou.

V souvislosti s těmito dopravními nehodami upozorňujeme cyklisty na to, že zimní období opravdu není dobré pro bezpečnou jízdu na jízdních kolech. Včera navíc na mnoha místech bylo vlivem počasí na mnoha místech na vozovkách náledí. Policisté na lince 158 během včerejšího dne přijali oznámení o celkem 51 dopravních nehodách, které se staly na silnicích Libereckého kraje. Polovinu z nich zaevidovali a dopravní policisté a 26 si jich účastníci vyřešili v rámci sepsáním euroformulářů.


19. 12. 2023
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Jenišovice (1)

DN Jenišovice (1) 

Detailní náhled

DN Jenišovice (3)

DN Jenišovice (3) 

Detailní náhled

DN Jenišovice (4)

DN Jenišovice (4) 

Detailní náhled

DN JN (1)

DN JN (1) 

Detailní náhled

DN JN (2)

DN JN (2) 

Detailní náhled

DN JN (3)

DN JN (3) 

Detailní náhled

DN JN (4)

DN JN (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem