Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Dvě havárie cyklistů

PELHŘIMOVSKO: Srážky si vyžádaly dvě těžká zranění  

Pátek a sobota si vyžádala dvě těžká zranění cyklistů. Oba cyklisté vjeli do protisměru, kde se střetli s protijedoucím vozidlem.
K první nehodě došlo v pátek krátce před jedenáctou hodinou. Třináctiletá cyklistka jela na horském jízdním kole po silnici III. třídy ve směru od obce Pošná na obec Pacov. Při průjezdu nepřehlednou pravotočivou zatáčkou v klesání nezvládla řízení a vjela do protisměru, kde se čelně střetla s protijedoucím nákladním vozidlem Liaz. Při nehodě utrpěla cyklistka těžké zranění a letecky byla transportována do nemocnice.

Druhá havárie se stala v sobotu v podvečer. Od obce Popelištná směrem na Červenou Řečici jel dvaapadesátiletý cyklista, který v ostré pravotočivé zatáčce nepřizpůsobil rychlost jízdy na štěrkem pokryté vozovce a začal brzdit. S kolem dostal smyk, vjel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím osobním vozidlem Škoda Octavia. Při nehodě utrpěl cyklista těžké zranění a byl letecky transportován do nemocnice v Brně. Alkohol u obou účastníků nehody byl vyloučen dechovou zkouškou. Hmotná škoda byla vyčíslena na 51 tisíc korun.


por. Bc. Hana Kotková, komisař
13. srpna 2012
 
 

vytisknout  e-mailem