Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dvě krádeže v marketech

CHOMUTOV - Neuzamčené auto přilákalo zloděje, Sebral platební kartu.... 

Dvě krádeže v marketech
Jirkovští policisté vyšetřují jednání 29letého Chomutováka. Muž v místním marketu sebral z regálu tři kusy kávy a balíčky za 507 korun ukryl pod bundu. Za pokladnou byl zadržen. Policisté zjistili, že kradl opakovaně, za poslední tři roky stál před soudem za krádeže hned několikrát. Stejně se choval 27letý muž z Klášterce nad Ohří. Ten ukryl šišku salámu do kalhot a bez placení chtěl market opustit. I u něj policisté zjistili, že byl za krádeže v nedávné minulosti potrestán. Na oba čeká obvinění z krádeže.
 
Neuzamčené auto přilákalo zloděje
Krádež peněz z vodidla vyšetřují chomutovští policisté. Řidič, muž z Litoměřic, oznámil, že auto nechal zaparkované před prodejnou v Dolní ulici. Zapomněl ho řádně uzamknout. Když se k vozidlu vrátil, zjistil, že mu zmizela peněženka s hotovostí ve výši 13 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže.
 
Sebral platební kartu
49letý muž je podezřelý z krádeže platební karty. V době, kdy byl hospitalizován v nemocnici, sebral dalšímu pacientovi z nočního stolku platební kartu. Policisté zahájili vyšetřování trestného činu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za uvedený čin může soud poslat pachatele až na dva roky do vězení.
 
Poškodil dvě auta
Před domem v Holešické ulici poškodil 28letý muž ze Spořic dvě zaparkovaná vozidla. Nezjištěným předmětem nejprve rozbil přední okno u auta Daewoo Matiz a stejně se choval i v případě poškození druhého vozidla. S tím rozdílem, že u Fordu Fusion poškodil okno zadní. Oprava bude majitele stát nejméně 14 tisíc korun. Policisté zjistili, že pachatel jednal pod vlivem alkoholu. Provedená dechová zkouška potvrdila 2,60 promile alkoholu v dechu. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení, pachatel je podezřelý z trestného činu poškození cizí věci.       
 
Ze skladu zmizelo nářadí
Nářadí za téměř 19 tisíc korun zmizelo ze skladu firmy v Kadani. Neznámý pachatel vnikl do objektu firmy a odnesl nejen vrtačku, ale i hoblík, nůžky na plech a další věci. Po totožnosti zloděje pátrají policisté z místního obvodního oddělení.
 
Opravdu drahé sýry
V klášterském marketu odcizil 22letý muž z Kadaně sýry. Nebyl žádný troškař, neboť si vybral sýry za téměř 275 korun. Při odchodu z prodejny byl zadržen a nyní na něj čeká obvinění z trestného činu. Obdobného jednání se totiž dopustil v březnu loňského roku, kdy byl odsouzen k vykonání obecně prospěšných prací. Trest do dnešního dne však nevykonal.
 
Kradli železo
Odřezky trubek z areálu chomutovské firmy odcizila dvojice mužů ve věku 38 a 49 let. Lup ukládali do přistaveného auta a odváželi do sběrny druhotných surovin. Při třetím nakládání je překvapila policejní hlídka. Poškozená firma vyčíslila škodu na 14500 korun, na pachatele čeká obvinění z krádeže.
 
12. března 2011
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem