Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dvě loupeže na Tachovsku

STŘÍBRO, BOR – Kriminalisté se v uplynulých dnech zabývali dvěma loupežemi. V jednom případě pachatel odcizil peníze v herně, ve druhém tři muži oloupili dva poškozené o telefon a peníze. Všichni obvinění jsou již ve vazbě.  

     V uplynulých dnech se kriminalisté zabývali dvěma loupežemi, které se staly na Tachovsku v rozmezí pěti dnů.
     K prvnímu loupežnému přepadení došlo v pátek 29. března kolem 2:30 hod. v jedné stříbrské herně. Pachatel tam záměrně vylákal obsluhu na toalety, kde ji chtěl omráčit a následně odcizit finanční hotovost z baru. Žena se však začala aktivně bránit, a tak ji pachatel fyzicky napadl, čímž ukončil její aktivní odpor. Poškozenou nechal ležet v prostorách toalet a sám odešel k baru, kde odcizil něco přes 23 000 korun. Poté z místa utekl. Takto získané peníze pak použil pro vlastní potřebu a 2. dubna se dostavil na obvodní oddělení v Holýšově, kde policistům sdělil, čeho se dopustil. Téhož dne zahájil policejní komisař trestní stíhání a 34letému muži sdělil obvinění ze zvlášť závažného zločinu loupeže. Obviněný byl na základě rozhodnutí soudu vzat do vazby.
     Ve vazbě se nacházejí také další tři obvinění z loupeže, která se stala 3. dubna v Boru.  V jedné herně si tři místní muži ve věku 18, 21 a 26 let přisedli ke dvěma hostům a po jednom z nich požadovali zapůjčení mobilního telefonu za účelem odeslání sms zprávy. Když pak chtěl 21letý mladík svůj telefon zpět, pachatelé jej i s jeho 18letým kamarádem vylákali ven na ulici. Tam pak majitele telefonu dva z pachatelů napadli a třetí hlídal kamaráda poškozeného, aby se napadenému nesnažil pomoci. Když se poraněnému mladíkovi podařilo útočníkům vysmeknout a utéci, přistoupili k druhému poškozenému a požadovali po něm vydání peněz. Mladého muže prohledali a přitom jej fyzicky napadli. Poté, co získali drobné mince ve výši 100 korun, požadovali i další věci, které měl poškozený u sebe. V nestřeženém okamžiku se i tomuto mladíkovi podařilo z místa utéci. Všechny tři pachatele pak policisté zadrželi po několika hodinách od spáchání.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
11. 4. 2013

vytisknout  e-mailem