Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dvě loupežná přepadení v Kladně

KLADENSKO - O víkendu byli přepadeni dva muži v kladenských ulicích. 

Kladenští kriminalisté v současné době prošetřují dva případy loupežného přepadení a intenzivně pátrají po jejich pachatelích.
 
První loupežné přepadení bylo uskutečněno v brzkých ranních hodinách, v době od 02.15 do 02.45 hodin, v ulici Huťská v Kladně nedaleko ubytovny. Dosud neznámí pachatelé nejprve požadovali po padesáti devítiletém muži z Kladenska cigaretu, kterou jim věnoval. Pachatelé po několika metrech muže doběhli a opět požadovali další cigarety. Následně jeden z pachatelů po muži skočil a strhl z něho bundu a povalil jej na zem, kde mu odcizil peněženku s finanční hotovostí, platebními kartami a osobními doklady a poté bundu zahodil. Poškozený muž si chtěl přivolat pomoc mobilním telefonem, který měl u sebe, ale v tento okamžik přistoupil druhý z pachatelů a telefon mu vytrhl z ruky a dal se na útěk. Oloupený muž požadoval po pachatelích alespoň zanechání dokladů, což učinili.
 
Svým jednáním tito dva neznámí pachatelé způsobili škodu ve výši 2 800,-Kč a nyní jsou podezřelí ze spáchání trestného činu loupeže.
 
Druhé loupežné přepadení se stalo v odpoledních hodinách, a to v časovém rozmezí 15.40 až 16.00 hodin, v Kladně v ulici Vrchlického na chodníku za místní restaurací ve směru ke kruhovému objezdu. Neznámý pachatel přistoupil k procházejícímu muži zezadu a fyzicky ho napadl.  Útočník  několikrát fyzické násilí zopakoval a i se slovními výhrůžkami. Poté mu odcizil z vesty finanční hotovost ve výši 500,-Kč. Po tomto fyzickém a slovním útoku vytáhl krátkou střelnou zbraň a s opětovnými slovními výhrůžkami ohrožoval poškozeného muže na zdraví a životě. Napadenému muži se podařilo vytrhnout a z místa činu utéci. Násilník již poškozeného muže nepronásledoval a odešel směrem do ulice Vodárenská.
K žádnému vážnému zranění napadeného muže nedošlo.
 
Policie žádá veřejnost, zda zaznamenala v sobotní den násilný incident v Kladně v Huťské ulici a nebo podezřelé pachatele na útěku, a to již v přesně uvedených ranních hodinách  a nebo útok násilníka v ulici Vrchlického, taktéž v upřesněných odpoledních hodinách, či následný jeho pohyb ulicí Vodárenská, aby poskytli informace na linku 158 nebo na nejbližší policejní služebnu.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
3. prosince 2014
 
 
 

vytisknout  e-mailem