Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Dvě loupežná přepadení za bílého dne

HAVLÍČKOBRODSKO: Obě má na svědomí 18letý mladík, který byl dopaden krátce po druhém přepadení 

V sobotu 12.5. krátce po 11.hodině přijali policisté oznámení o přepadení 74leté ženy v Havlíčkově Brodě. Ta se v dopoledních hodinách vracela z centra města do místa svého bydliště v ulici Stamicova. V době, kdy se z tašky snažila vyndat klíče od domovních dveří, do ní silou vrazil neznámý mladík, žena ztratila rovnováhu a upadla na zem. Při pádu jí vytrhl z ruky koženkovou tašku, ve které měla nákup, peněženku s různými doklady a z místa utekl. Drobné zranění, které žena při pádu utrpěla, si vyžádalo ošetření v nemocnici bez následné hospitalizace. Škoda byla vyčíslena na nejméně 3.600 Kč.

K dalšímu loupežnému přepadení starší ženy došlo krátce po 14.hodině na pěšině mezi fotbalovým hřištěm a řekou Sázavou. Neznámý mladík nepozorovaně zezadu přiskočil k ženě, která tudy procházela, intenzivní silou jí vytrhl z ruky igelitovou tašku a zároveň ženu strčil do pravého boku tak, že upadla na zem. K jejímu zranění nedošlo a odcizením věcí jí způsobil škodu ve výši 850 Kč.
Na místa událostí vyjeli neprodleně policisté a  provedli ohledání obou míst trestného činu.

Ve spolupráci se strážníky městské policie bylo bezprostředně provedeno pátrání po pachateli trestného činu. Na základě výslechů poškozených žen, vyhodnocení záznamu z městského kamerového systému byl pachatel obou loupežných přepadení dopaden. Jedná se o 18letého mladíka z Havlíčkova Brodu, který se policistům k oběma přepadením doznal. Popsal a následně i ukázal místa, kde se  zbavil některých  odcizených věcí. Dalším  šetřením pak bylo zjištěno, že mladík byl v únoru letošního roku rozsudkem Okresního soudu v Havlíčkově Brodě odsouzen pro majetkovou trestnou činnost k podmíněnému trestu odnětí svobody.
Policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin loupež, za což mu hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let.

por. Bc. Jana  Mazourová, komisař
14.5. 2012


 

vytisknout  e-mailem