Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dvě Mostečanky okrádaly seniorky

MOST - Jedna kradla, druhá vše vymyslela a inkasovala peníze; Za pomoc se dočkala nevděku.  

 Policie v Mostě obvinila v těchto dnech z přečinu krádeže 27letou ženu z Mostu a 29letou Mostečanku z přečinu krádeže formou účastenství. Obě měly v prosinci dopoledne v Mostě sledovat 80letou ženu z hlavní pošty až k jejímu domu. Poté se mladší nechala seniorkou pozvat do bytu pod záminkou, že vyřizuje příspěvek ve výši 2 500 korun jako přilepšení pro důchodce. Poté chtěla vidět poškozené občanský průkaz a pak jí sdělila, že potřebné informace k celé akci jsou uvedeny na letáku, který vhodila osobám zrovna do schránek. Poškozená nechala obviněnou samotnou v bytě a šla ke schránkám pro leták. Ten však nenašla. Obviněná zatím využila situace, odcizila poškozené ze stolku finanční hotovost ve výši 12 000 korun a byt rychle opustila. Po dvou týdnech se dvojice opět objevila u pošty a vyhlédla si jinou 80letou ženu, za kterou šla až do místa jejího bydliště. Mladší se vloudila do domácnosti seniorky tentokrát pod záminkou kontroly plynu. Zde začala předstírat kontrolu plynových kamen a potom i vody v kuchyni a v koupelně. Mezi tím využila doby, kdy zůstala chvilku sama v kuchyni a ukradla obnos ve výši 6 400 korun. Posléze rychle odešla údajně pro pomoc a už se nevrátila. V obou případech mladší žena peníze předala své starší pomocnici. Ta měla obě krádeže vymyslet. Dokonce zašla na úřad, kde vyzvedla formuláře na důchod. Mladší pachatelce obstarala čepici, rukavice a sluneční brýle, aby byla dobře maskovaná. Čekala vždy venku před domem a inkasovala ukradené peníze. Byla již za krádež odsouzena. Mladší peníze nechtěla. Policie ji však již v září obvinila za sérii krádeží, když v 11 případech sama okradla seniory.

 

Muž na návštěvě ukradl šperky za 40 tisíc korun

Nevděčně se zachoval 25letý muž. Toho v nouzi nechala u sebe přespat jedna žena z Mostu. Muž se jí však nečekaně odvděčil. Když z bytu odešel, zmizely s ním i peníze, kamera, povlečení, elektrospotřebiče a další věci. Jen šperků šikula odcizil za téměř 40 tisíc korun. Kde odcizené věci skončily, policie výslechem muže nezjistila. Poškozená vyčíslila vzniklou hmotnou škodu na téměř 70 000 korun. Vyšetřovatel mostecké policie mladého Mostečana obvinil z přečinů krádeže, za který mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Obviněný je stíhán na svobodě.


 

Nepoctivec si ponechal cizí peněženku

Nepříjemné překvapení čekalo jednoho muže z Litoměřicka. Byl v Mostě na návštěvě a zavítal i do jedné mostecké restaurace. V kapse oděvu měl peněženku. Neznámo kde o ni přišel. Absenci portmonky zjistil až doma. Do restaurace se vrátil, ale ztracenou věc již nenašel. Policie v Mostě nyní pátrá, kdo si peněženku s finanční hotovostí a platební kartou přivlastnil.


 

Patery kalhoty měl v ruksaku, další na sobě

Čile kradl v obchodech teprve 21letý muž z Mostu. Policie zjistila šest případů, kdy si mladík odnášel zboží bez placení. V jedné prodejně si do batohu ukryl troje kalhoty za více než 2 000 korun. Jindy ve dvou supermarketech kradl sýry, které schoval do kapes bundy. V dalším obchodě chtěl ukrást 20 kusů čokolád a maso. Minulý týden odcizil bundu, kterou si oblékl pod svůj stávající oděv. Naposled kradl v Chomutově, když si do batohu dal patery kalhoty a jedny si oblékl na sebe. Celkem Mostečan ukradl zboží za 9 900 korun. Policie mu sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže. Při krádežích byl vždy přistižen ostrahou.


 

Lapka odnesl nářadí a alkohol

Do litvínovské zahradní kolonie zavítal nevítaný host. Vnikl za použití násilí do jednoho zahradního domku. Uvnitř hledal, co by odcizil. Hodilo se mu nářadí, potraviny a alkohol. Podíval se i do vedlejšího sousedního objektu. Tam našel elektrickou brusku, kabel a několik lahví alkoholu. Lapka napáchal škodu za 3 000 korun. Případ šetří litvínovská policie.


 

Mladou ženu udeřil, aniž by k tomu měl důvod

Hamerští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví 47letému muži z Litvínovska. Ten měl v jedné obci na Litvínovsku v tamní restauraci na místě veřejně přístupném v přítomnosti dalších hostů napadnout přítomnou mladou ženu. K té přistoupil a zcela bez důvodu ji udeřil loktem do obličeje. Žena utrpěla lehké poranění bez pracovní neschopnosti.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 20. ledna 2014

vytisknout  e-mailem