Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dvě nehody během čtvrthodinky

BENEŠOVSKO – Podnapilý řidič způsobil dvě dopravní nehody s náklaďákem v úterý 1. března letošního roku v podvečerních hodinách  

Benešovští policisté předminulé úterý zadrželi sedmadvacetiletého muže ve večerních hodinách, který usedl za volant nákladního automobilu poté, co požil alkoholické nápoje a následně se stal účastníkem dvou dopravních nehod.
První nehodu způsobil v Benešově tím, že deset minut před osmnáctou hodinou v ulici Hráského ve směru od kruhového objezdu na Vlašim s náklaďákem zezadu narazil do před ním jedoucího Hyundai Getz čtyřicetileté řidičky, která odbočovala vlevo na parkoviště a dávala přednost protijedoucímu vozidlu. Při střetu vozidel spolujezdkyně v osobním vozidle utrpěla lehké zranění, které si vyžádalo lékařské vyšetření v nemocnici. Řidič s nákladním automobilem na místě nehody nesetrval a ujel směrem na Vlašim.
Po ujetí více jak šestikilometrové vzdálenosti nezvládl mladý muž svůj náklaďák, přejel s ním do protisměru a vyjel vlevo mimo vozovku a levou stranou vozidla narazil do přejezdového zabezpečovacího zařízení, které nárazem vylomil z upevnění a celé je poškodil, včetně světelné signalizace.
Při druhé nehodě byl již na místě zadržen policejní hlídkou, která jej pronásledovala na základě předaného hlášení o první nehodě. Policisté dotazem v evidenci v rámci prováděného šetření a dokumentování obou nehod zjistili, že hříšník za volantem má okresním soudem uložen dvouroční zákaz řízení všech motorových vozidel, kdy navíc řídil po požití alkoholických nápojů, neboť mu byla přístrojem při opakovaném odborném měření naměřena hodnota, přesahující hranici 3,5 promile alkoholu v dechu.
Proti řidiči je vedeno trestní řízení pro podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky, poškozování a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí tříletý trest odnětí svobody a uložení zákazu činnosti.


nprap. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí P ČR
14. března 2016

vytisknout  e-mailem