Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dvě nehody cyklistů před jednou benzinkou

VSETÍNSKO: Při vyšetřování jedné dopravní nehody se stala další nehoda.  

Včera došlo ve Vsetíně na jedné ulici během jedné hodiny ke dvěma dopravním nehodám s účastí cyklistů. Žena na kole utrpěla po střetu s autem lehké zranění, s těžkým zraněním však byl do ostravské nemocnice převezen osmdesátiletý cyklista, který nedal přednost v jízdě řidiči ve vozidle jedoucímu po hlavní silnici.
 
Ta vážnější nehoda se stala deset minut před půl jednou odpoledne na ul. Generála Klapálka u benzinové čerpací stanice. Čtyřiašedesátiletému řidiči z Huslenek, který jel ve směru od centra města, vjel znenadání přímo před jeho vozidlo cyklista, který vyjel na hlavní silnici od areálu ČSAD. Po střetu utrpěl osmdesátiletý cyklista ze Vsetína těžké zranění, se kterým byl letecky transportován do ostravské nemocnice. Ze zavinění dopravní nehody je podezřelý cyklista, který řidiči ve vozidle Proton Persona nedal přednost v jízdě. Dechová zkouška u řidiče byla negativní, u cyklisty byl nařízen odběr krve. Policisté na místě řídili nějaký čas provoz kyvadlově.
 
Během vyšetřování dopravní nehody se stala o pár metrů dál další kolize osobního vozidla tentokrát s cyklistkou. Sedmdesátiletý řidič Škody Fabie jel ve směru od centra města a hodlal odbočit vpravo na benzinovou čerpací stanici. Byl zvědavý a díval, se co se poblíž benzinky děje, protože tam bylo vozidlo hasičů a policistů, kteří právě zadokumentovávali srážku cyklisty s autem. Řidič se tedy plně nevěnoval řízení a srazil při odbočování na benzinku cyklistku, která projížděla areálem benzinky ve stejném směru jízdy. Čtyřiapadesátiletá žena z Ústí utrpěla při pádu z kola na silnici lehké zranění, se kterým byla ošetřena v nemocnici. Ze zavinění dopravní nehody je podezřelý řidič fábie. Tuto nehodu nám účastníci oznámili společně až ve tři hodiny odpoledne.
 
 
 
25. dubna 2013, por. Mgr. Lenka Javorková
Odkazy do noveho okna

místo střetu s cyklistkou

místo střetu s cyklistkou 

Detailní náhled

střet s cyklistou

střet s cyklistou 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem