Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dvě nehody krátce po sobě

Mokrá vozovka překvapila řidiče  

     Tachovští dopravní policisté přijali v pátek odpoledne oznámení o dvou dopravních nehodách, ke kterým došlo krátce po sobě. Obě měly navíc stejnou příčinu – nepřizpůsobení rychlosti.
     Jedna se stala kolem 13:30 hod. na komunikaci mezi obcemi Skláře a Chodová Planá. Ve směru od Sklářů jel s osobním vozidlem Renault 32letý muž, který při projíždění prudké pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla stavu a povaze komunikace a na mokrém povrchu vozovky uvedl automobil do smyku. Poté přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím osobním vozidlem Škoda Favorit. Při dopravní nehodě se zranil řidič vozidla Renault, který byl z místa převezen na ošetření do nemocnice, odkud byl následně propuštěn. Celkovou vzniklou škodu na vozidlech odhadli policisté na 90 000 korun. Požití alkoholu u řidičů vyloučili provedenými dechovými zkouškami.
     Zhruba po půl hodině přijali policisté oznámení o nehodě s obdobným scénářem, tentokrát na Borsku. Po komunikaci mezi obcemi Svatá Kateřina a Rozvadov jel s nákladním vozidlem Ford Transit 21letý řidič, který při projíždění prudké pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla stavu komunikace. Na mokré vozovce nezvládl řízení, dostal smyk a havaroval v levém silničním příkopu, kde se auto převrátilo na bok. Přitom poškodilo okrasné dřeviny poblíž plotu. Požití alkoholu ze strany řidiče bylo vyloučeno provedenou dechovou zkouškou. V tomto případě nebyl nikdo zraněn a vzniklá škoda přesáhla částku 120 000 korun. 

por. Bc. Dagmar Jiroušková
2. 4. 2012

vytisknout  e-mailem