Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dvě nehody na přechodech pro chodce

KLADENSKO – Při dopravních nehodách utrpěly dvě chodkyně poranění lehčího charakteru. 

Kladenští policisté z dopravního inspektorátu vyjížděli dnešního rána ve čtvrtek 1. června 2017 k šetření dvou dopravních nehod, které se staly ve Slaném na přechodech pro chodce.

První dopravní nehoda byla oznámena několik minut po osmé hodině na Hlaváčkově náměstí. Osobní vozidlo, které řídil sedmdesátiletý řidič se střetlo s šedesátiletou chodkyní. Přibližně za deset minut byla ve Slaném oznámena druhá dopravní nehoda tentokrát v Záfortenské ulici. V tomto případě při nehodě došlo ke střetu jednapadesátileté chodkyně s osobním vozidlem, jehož řidičkou byla šestačtyřicetiletá žena.

Policisté u všech účastníků obou dopravních nehod provedli dechovou zkoušku, která byla negativní a alkohol byl vyloučen. Obě chodkyně utrpěly poranění lehčího charakteru a byly posádkami RZS převezeny k ošetření do  slánské nemocnice.

Po dobu šetření dopravních nehod byla pozemní komunikace v Záfortenské ulici plně průjezdná. Na Hlaváčkově náměstí byl provoz na silnici částečně omezen.

Kdo byl viníkem dopravních nehod a co bylo jejich příčinou je nadále v šetření.

Policie opět vyzývá řidiče aby po usednutí za volant byli obezřetní a věnovali  vždy velkou pozornost jízdě v silničním provozu, a to nejen pro svoji bezpečnost, ale i vůči všem účastníkům silničního provozu. Další policejní upozornění je určeno především chodcům, kteří by si měli uvědomit, že nemají při přecházení silnice absolutní přednost. Při přecházení pozemní komunikace je důležité nejen se rozhlédnout k bezpečnému přejití vozovky, ale je zde  velmi důležité využít očního kontaktu chodce s řidičem. 

V každém případě by si všichni účastníci silničního provozu měli uvědomit, že k bezpečnému provozu na pozemních komunikacích je třeba, aby všichni účastníci silničního provozu dodržovali bezpečnostní předpisy, byli k sobě tolerantní a především neopomínali na slušné chování.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

1. června 2017

vytisknout  e-mailem