Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dvě opilé řidičky

HRADECKO - Odhaleny během dvou hodin. 

Policisté během noční služby z 3. na 4.4. odhalili dvě ženy za volantem pod vlivem alkoholu. První 56letá byla zastavena ve středu krátce před půl dvanáctou na ulici Sokolská v Hradci Králové. Po prověření dokladů byla vyzvána k dechové zkoušce, která byla pozitivní a ukázala 2 promile alkoholu. Policisté ženě zakázali další jízdu, zadrželi řidičský průkaz a převezli na záchytnou protialkoholní stanici, kde lékař souhlasil s umístěním do cely předběžného zadržení.
O cca dvě hodiny později (4.4., 1.40) policejní hlídka zastavila další osobní vozidlo v ulici na Brně. Téměř 40letá řidička neměla u sebe řidičský ani občanský průkaz a její dechová zkouška byla pozitivní. Žena "nadýchala" téměř 2,5 promile. I tato žena střízlivěla v cele předběžného zadržení. Když byla schopná výslechu, do protokolu uvedla, že během večera doma vypila 1,5 litru vína a jelikož ji chyběli cigarety, zajela si je koupit na benzinovou čerpací stanici do Sokolské ulice, kdy na zpáteční cestě byla policisty zastavena.
Starší žena po vystřízlivění policistům zase uvedla, že během odpoledne a večera v jedné restauraci v Malšovicích vypila 4 skleničky vína a 4 panáky tvrdého alkoholu. Jelikož měla u auta poškozené přední sklo, rozhodla se ho po 23. hodině odvézt na Pražské Předměstí do autoservisu.
Včerejšího dne jim oběma vrchní inspektor sdělil podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jim hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

por. Iva Kormošová
5.4.2019, 11.00

vytisknout  e-mailem