Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dvě pátrací akce po ztracených seniorech

PLZEŇ – VENKOV - Během víkendu policisté pátrali po ztracených seniorech, bohužel jen v jednom případě s úspěšným koncem. 

V sobotu 14. srpna 2021 jsme přijali na linku 158 oznámení od muže z Nepomucka, že pohřešuje svého tchána. Kolem 12. hodiny odešel starší muž ze své chaty, která je u jedné menší obce na Nepomucku s tím, že si zajde na toaletu a menší procházku. Když se tchán nevrátil do dvou hodin domů, začal ho zeť hledat v blízké vesnici a okolí. Jelikož se v blízkosti chaty nachází soustava několika rybníků, začal mít obavu o tchánův život, a proto zavolal na linku tísňového volání. Pětasedmdesátiletý muž v poslední době nebyl již v dobré fyzické kondici a užíval i větší množství léků. Na místo byla vyslána hlídka z obvodního oddělení Nepomuk, dvě družstva pořádkové jednotky, 3 policisté se služebními psy, policisté ze zásahové jednotky, hasiči a vrtulník na propátrání okolí. Pátrací akce byla zahájena v 17 hodin a krátce před půl osmou večer byl pohřešovaný muž nalezen pod hrází jednoho z rybníků. Muž byl v bezvědomí a měl jen povrchové dýchání. Policisté z pořádkové jednotky ihned začali s resuscitací, pokračovali až do příjezdu záchranné služby a pomáhali až do příletu záchranářského vrtulníku. Bohužel lékař z přivolaného vrtulníku musel po 40 minutách oživovacích pokusů u muže konstatovat smrt. Případ si na místě převzali kriminalisté z územního odboru Plzeň – venkov.

Šťastný konec měla ale druhá pátrací akce, která byla hned následující den, tedy 15. srpna 2021, v okolí obce Třemošná. Krátce po 15. hodině oznámila dcera pohřešování své sedmaosmdesátileté matky, která odešla z domova kolem 12. hodiny a dosud se nevrátila. Na místo vyjela hlídka z obvodního oddělení Třemošná, která ihned začala pátrat v blízkém okolí. Hlídce se podařilo kontaktovat svědka, který uvedl, že starší ženu odpovídající popisu viděl na kraji lesa nedaleko obce. Na místo přijeli policisté z Kralovic, hlídky z Plzně, dopravní policisté, psovod a hasiči z Třemošné. Po patnácti minutách od zahájení pátrací akce se podařilo seniorku najít na okraji kukuřičného pole a lesního porostu cca 300 metrů od místa, kde bylo zahájeno pátrání. Žena byla nalezena při vědomí, bez zranění, komunikovala, ale byla silně dehydratovaná vzhledem k teplému počasí. Hasiči snesli ženu k sanitnímu vozu, kde si jí do péče převzali přivolaní záchranáři.

Žádáme všechny občany, kteří se vydávají na delší procházky či pobyt v přírodě, aby u sebe měli vždy plně funkční mobilní telefon a starší občané ať o svých výletech vždy informují svou rodinu či známé.

por. Ing. Eva Červenková
16. srpna 2021

Odkazy do noveho okna

Pátrací akce Třemošná

Pátrací akce Třemošná 

Detailní náhled

Nepomucko

Nepomucko 

Detailní náhled

Nepomucko

Nepomucko 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem