Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dvě piva po obědě byla moc

NÁCHODSKO – Při nehodě řidič ještě nadýchal 

K dopravní nehodě, při níž se střetl řidič osobního automobilu s cyklistkou, vyjížděli dopravní policisté v neděli 9.8.2015 navečer na křižovatku ulic Vítkovy a 1.máje  v Náchodě. O půl osmé večer tam řidič osobního vozidla Renault Megane, vyjíždějící oproti značce Dej přednost v jízdě z  vedlejší Vítkovy ulice, srazil cyklistku, která jela po hlavní směrem na centrum.
 
NAFoto/Policie ČR
Cyklistka narazila předním kolem do levého předního rohu osobního automobilu a přepadla přes řídítka na kapotu vozu. Při střetu utrpěla cyklistka zranění, s nímž byla převezena na ošetření do náchodské nemocnice. Dechová zkouška u cyklistky vyloučila požití alkoholu, o řidiči osobního automobilu však totéž říci policisté nemohli. Displej přístroje ukázal 0,39 promile.
 
Řidič uvedl, že mezi jednou a třetí hodinou odpoledne vypil dvě jedenáctistupňová piva. Jak se ukázalo, na úplné odbourání alkoholu a bezpečnou jízdu mu však bohužel doba do půl osmé večer nestačila. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. 
 
Na automobilu byla zjištěna hmotná škoda 5.000 korun, na jízdním kole 3.000 korun.  Dopravní nehodu policisté dále vyšetřují.
 
 
 
por. Mgr. Eva Prachařová
10. 8 2015 v 10. 40 hodin

vytisknout  e-mailem