Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dvě přednášky ve Rtyni

Trestní odpovědnost a pravicový extremismus 

Na základě žádosti o pomoc při realizaci preventivní přednášky pro děti osmých a devátých tříd Základní školy ve Rtyni v Podkrkonoší požádala učitelka zabývající se prevencí pracovníky Preventivně informační skupiny Policie České republiky v Trutnově o zajištění přednášky se zaměřením na témata trestní odpovědnost, šikana, kyberšikana a extremismus. Po telefonické domluvě proběhly v pondělí 13. prosince 2010 dvě besedy se zhruba šedesáti dětmi.


Policista posluchačům z osmých tříd vysvětlil, kdy se občan České republiky stává trestně odpovědným, co jsou trestné činy a naopak, které jednání je přestupek. Děti se dozvěděly důležité informace co je tradiční šikana a jak se naopak projevuje obtěžování pomocí informačních a komunikačních technologií.
V devátých třídách policista hovořil o problematice pravicového extremismu a problémech s tímto tématem spojených. Žáci se mohli dozvědět, jaká uskupení v České republice jsou pravicová a naopak, která jsou levicová. Zajímavé povídání bylo i o symbolice, která velmi úzce souvisí s extremisty. Dvě dvouhodinové přednášky utekly velmi rychle. Přednášející policista byl za svůj projev odměněn poděkováním a potleskem.

por. Bc. Jiří Prouza
13. 12. 2010 
 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem