Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dvě přepadení v parku během jednoho měsíce

Policistům se podařilo sestavit portrét pachatele. 

K prvnímu přepadení došlo sedmého října 2011 kolem půl šesté odpoledne v parku u Proseckých skal na Praze 9. Šestadvacetiletá žena si šla zaběhat, ale na lesní cestě u ulice Na Stráži ji přepadl mladý muž a vyžadoval po ní pohlavní styk. Žena ovšem útočníka udeřila pěstí do obličeje a okamžitě utíkala pryč, aby si přivolala pomoc.
 
Ke druhému případu došlo ve stejném parku jen o pár dní později, a to v poledne třicátého října. I v tomto případě si šla pětadvacetiletá žena zaběhat. Mladý muž jako v předchozím případě dostihl, snažil se ji strhnout kalhoty a domáhal se pohlavního styku. Žena ale byla rovněž duchapřítomná, vykřikla o pomoc, vytrhla se muži z úchopu a zaujala postoj k obraně, který útočníka překvapil. Muž se v ten moment otočil a utíkal pryč.
 
Muž je nyní podezřelý z trestného činu omezování osobní svobody, za což mu hrozí až dvouleté vězení. Kriminalisté však nevylučují, že se tato osoba dopustila více takovýchto jednání, a proto se obracejí na další případné poškozené či svědky, aby kontaktovaly na tísňovou linku 158 nebo kteroukoliv služebnu policie.
 
K popisu útočníka ženy uvedly:
Muž ve věku mezi 25 až 30 lety, vysoký asi 160 centimetrů, štíhlé postavy. Měl tmavou pleť, krátké černé vlasy a byl hladce oholený. Oblečený byl sportovně, v obou případech do džínů a mikiny na zip.
 
nprap. Bc. Jana Rösslerová 18. 11. 2011
Odkazy do noveho okna

Identikit

Identikit 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem