Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dvě ranní dopravní nehody na Slánsku

KLADENSKO – Jedna řidička utrpěla zranění lehčího charakteru. 

Dnes  6. října 2017 v ranních hodinách na pozemní komunikaci č. 1/7 na trase Praha – Slaný – Louny se staly v průběhu necelých dvou hodin dvě dopravní nehody, při kterých se střetla osobní vozidla s nákladními vozidly.

Kolem páté hodiny byla oznámena první dopravní nehoda v úseku mezi obcemi Lotouš a Slaný. Při dopravní nehodě došlo ke střetu osobního vozidla značky Škoda Octavia s nákladním vozidlem. Osobní vozidlo vlivem nárazu skončilo mimo pozemní komunikaci. Řidičkou vozidla byla dvaadvacetiletá žena, která utrpěla zranění lehčího charakteru a byla z místa dopravní nehody převezena k ošetření do slánské nemocnice. Policisté provedli u obou řidičů dechovou zkoušku, která byla s negativním výsledkem.

Za necelé dvě hodiny se stala další dopravní nehoda na silnici č. 1/7, a to  před sedmou hodinou u sjezdu na obce Smečno a Slaný. Při této dopravní nehodě se střetlo osobní vozidlo značky Škoda Fabia, vyjíždějící od Slaného s nákladním vozidlem jedoucím od Prahy ve směru na Louny. Jednašedesátiletý řidič nákladního vozidla a čtyřiadvacetiletý řidič osobního vozidla neutrpěli při dopravní nehodě žádné zranění a provedenou dechovou zkouškou byl alkohol u obou řidičů na místě vyloučen.

Při obou dopravních nehodách nedošlo k uzávěře pozemní komunikace, ale policisté zde řídili provoz kyvadlově. Jelikož se obě dopravní nehody staly na velmi frekventované pozemní komunikaci a v době šetření byla průjezdná s určitým omezením, tvořily se zde kolony vozidel.

Policie opět upozorňuje řidiče, aby usedali za volant odpočatí a plně se za jízdy věnovali řízení. Pouze obezřetností a dodržováním předpisů silničního provozu lze snížit počet dopravních nehod na našich pozemních komunikacích. Policie dále upozorňuje řidiče, aby v době nepříznivého počasí věnovali řízení zvýšenou pozornost. V nastávajícím čase  podzimních a zimních měsíců, kdy jsou silnice kluzké, v ranních a nočních hodinách bývá snížená viditelnost a postupně vlivem mlhového oparu bude docházet i k námraze na komunikacích, je nutné z těchto důvodů přizpůsobit jízdu stavu a povaze vozovky a povětrnostním podmínkám.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

6. října 2017

vytisknout  e-mailem