Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Dvě ranní nehody

VYŠKOVSKO: U první nehody podpořil zřejmě rychlost alkohol. Naštěstí obě se obešly jen s lehkým zraněním. 

Hned dvě dnešní ranní nehody se neobešly bez zranění a vyžádaly si tak příjezd záchranných složek. Kolem páté hodiny ranní havaroval řidič volkswagenu mezi Pustiměří a Ivanovicemi na Hané. Na místy namrzlé vozovce dostal smyk a skončil mimo komunikaci. Záchranáři ho s lehkým zraněním převezli do vyškovské nemocnice. Nicméně, jak se ukázalo, při nehodě sehrál svou roli alkohol. Policisté naměřili jedenačtyřicetiletému šoférovi 1,66 promile. Navíc zjistili, že má zákaz řízení. Ze svého jednání se bude zodpovídat u soudu. Hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody.

Po sedmé hodině došlo k nehodě v obci Dražovice. Třiačtyřicetiletý řidič mercedesu také nezvládl řízení, dostal smyk a narazil do stromu. Osmapadesátiletý spolujezdec utrpěl dle záchranářů předběžně lehké zranění. Šofér i další dva cestující vyvázli bez zranění. Dechová zkouška u řidiče měla negativní výsledek.

Policisté nabádají řidiče, aby zejména v ranních hodinách dbali zvýšené opatrnosti a přizpůsobili způsob i rychlost jízdy počasí a s tím souvisejícímu stavu pozemních komunikací. Je dobré rovněž počítat s delší časovou rezervou např. při cestě do zaměstnání.

por. Mgr. Alice Musilová, 15. 1. 2015

vytisknout  e-mailem