Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dvě stavení v Mikulůvce zachvátil rozsáhlý požár

VSETÍNSKO: Ve vyhořelé stodole bylo nalezeno torzo lidského těla. 

Mikulůvka - Požár oznámil krátce před čtvrtou hodinou ranní místní hospodský. Otevřeným oknem v ložnici uslyšel zvláštní zvuky, které mu připomínaly sběr pytlů s plastovými lahvemi. Když se podíval ven viděl, jak z nedalekého stavení šlehají obrovské plameny. Hořela obytná část hospodářského stavení, přilehlá stodola, a také sousední dům.

K místu ihned vyrazilo několik hasičských vozů a také policisté. Požár byl skutečně rozsáhlý. Kompletně shořela stodola. Oheň z velké části také poničil obytnou část stavení a dům, který se nacházel pouze pár metrů od stodoly. Požár zcela zničil i dvě osobní auta, traktor, malotraktor, různou zemědělskou techniku a padesát kubíků dřeva. Domek, který byl pouze o kousek dál od hospodářské budovy, jeho majitelé teprve před nedávnem zrekonstruovali. I je v noci vylekal podivný zvuk. To už jim praskaly skleněné výplně oken. Když uviděli co se děje, rychle vzali své osobní doklady a utíkali pryč z domu na nedaleký kopec.

V sedm hodin ráno byly stále na místě hasiči a likvidovali tlející místo požáru. Především stodolu, kde zřejmě došlo ke vzniku ohně a její přilehlou obytnou část. V tu dobu jsme už také museli pracovat s verzí, že se při vzniku požáru v obydlí nacházela nějaká osoba. V blízkosti obytné části byl totiž nalezen batoh a v posteli mobilní telefon. Policisté zjistili, že se jedná o věci třiatřicetiletého majitele stavení. Právě majitele uvedeného stavení se nám nedařilo nakontaktovat. Prověřeny byly i všechny místa, kde se mohl podle svědků nebo příbuzných nacházet. Výsledky byly vždy negativní. Verze, že třiatřicetiletý muž by mohl být v ohořelých sutinách stavení, se stávala pravděpodobnější....

Při odstraňování zbytků shořelé stodoly bylo krátce před devátou hodinou dopoledne nalezeno torzo lidského těla. Na místo byl přivolaný lékař. Ten potvrdil, že se skutečně jedná o lidské tělo a nařídil soudní pitvu. Jejím úkolem bude určit zda se skutečně jedná o ostatky třiatřicetiletého muže. To zatím nelze potvrdit. Ohledáním torza nešlo poznat ani jestli se jedná  o muže nebo ženu. Více by měla napovědět analýza DNA.

Na místo byl také povolán psovod se speciálně vycvičeným psem. Přibližně do šestnácté hodiny na místě operoval kriminalistický výjezd, a také vyšetřovatelé Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje. V tuto chvíli nelze říct co zapříčinilo vznik požáru a smrt člověka. Podle slov hasičů došlo k požáru od otevřeného ohně.  Kolem jedenácté hodiny byl požár uhašen. Na místě ale zůstala jednotka dobrovolných hasičů, která bude nadále dohlížet na spáleniště.

Předběžně byla vzniklá škoda odhadnuta na dva a půl milionu korun.  

13. října 2010, nprap. Ludmila Brousilová

Požár v MikulůvcePožár v Mikulůvce

Požár v MikulůvcePožár v Mikulůvce

 

vytisknout  e-mailem