Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dvě těžká zranění osob

KLATOVY - V sobotu po devatenácté hodině došlo k čelnímu střetu vozidel. Letecký transport dvou zraněných osob do nemocnice v Plzni. 

     V sobotu 2. července letošního roku okolo 19.22 hodin jela devětatřicetiletá žena z Klatov s vozidlem tovární značky Peugeot 206 po silnici II/191 ve směru od Klatov na Janovice nad Úhlavou. Na rovném úseku před obcí Novákovice předjížděla několik cyklistů, kdy přejela do protisměru a ohrozila protijedoucího řidiče vozidla Škoda Octavia a došlo k čelnímu střetu vozidel. Po střetu vozidlo Peugeot zůstalo na vozovce a řidička byla uvnitř zaklíněna, druhé vjelo mimo vozovku ve směru své jízdy a narazilo do vzrostlého stromu a zůstalo v silničním příkopu. Při dopravní nehodě došlo ke zranění obou řidičů, kteří byli vyproštěni hasiči a po ošetření transportováni leteckou záchrannou službou do nemocnice v Plzni.

U řidiče vozidla Škoda Octavia osmapadesátiletého muže z Klatov byla provedena dechová zkouška s výsledkem měření 1,43 promile alkoholu a druhá nemohla být provedena vzhledem ke zdravotnímu stavu a byl vyžádán odběr krve v nemocnici.

Odhadnutá hmotná škoda činí 101 tisíc korun.

Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

U obou vozidel byl zadrženo  ORV vozidel.

 

 

 

nprap. Ladmanová Dana

4. července 2016

vytisknout  e-mailem