Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dvě těžká zranění si vyžádala nehoda na Jablonecké

LIBEREC - Tři nabouraná vozidla a dvě těžká ranění, to je bilance pondělní dopravní nehody na Jablonecké ulici. 

Jednu z frekventovaných křižovatek v samotném centru města Liberce zablokovala v pondělí 5. září 2016 krátce po poledni vážná dopravní nehoda. Došlo zde ke střetu tří osobních vozidel, při kterém byli vážně zraněni dva lidé. Po ulici Jablonecká ve směru od Jablonce nad Nisou do centra Liberce jel řidič osobního vozidla Peugeot 306. Ve chvíli, kdy přijel  ke křižovatce s ulicí Dvorská, stálo před ním na semaforech vozidlo Škoda Superb, které mělo právě červený signál. Řidič Peugeotu z dosud nezjištěného důvodu vjel s vozidlem vlevo do protisměru, kde se přední částí svého vozidla střetl s protijedoucím vozidlem Škoda Fabia. Narazil tak do levé přední části Fabie a v důsledku střetu bylo vozidlo Peugeot odhozeno i na vozidlo Škoda Superb, se kterým došlo také ke střetu.

1

Při nehodě utrpěli velmi vážná zranění řidič vozidla Peugeot a jeho spolujezdec na předním sedadle. Oba muže převezlo vozidlo Zdravotnické záchranné služby do Krajské nemocnice Liberec, kde byli následně oba muži hospitalizováni. Vážně zraněný řidič nebyl schopen  podrobit se na místě nehody orientační dechové zkoušce na alkohol, policisté proto zajistili odběr krve v nemocnici. U ostatních účastníků dopravní nehody byla dechová zkouška negativní. 

 

Nehodou se nyní dále zabývají liberečtí kriminalisté, kteří již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu "Těžké ublížení na zdraví z nedbalosti", za které hrozí viníkovi až čtyřletý trest odnětí svobody. 
 

6.9.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem