Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dvě tragédie na železnici

KRAJ – Na Náchodsku a Jičínsku zemřel na kolejích člověk.  

Již v pátek jsme vás informovali o tragické události v Hradci Králové, Slezském předměstí, kde při střetu s osobním vlakem zemřel muž ve věku 67 let.

V průběhu následující soboty a neděle pak v Královéhradeckém kraji bohužel zahynuly další dvě osoby na kolejích.

V sobotu 20. července v 14:45 přijali jičínští policisté oznámení o střetu osobního vlaku s ženou. Hlídka na místě zjistila, že v místech mezi Jičínem a obcí Popovice osobní vlak, jedoucí na Nymburk, ve kterém se nacházelo 35 osob, narazil do ženy pohybující se v koridoru železniční trati. Dle pracovníka drah se žena pohybovala v kolejišti, ihned jak ji spatřil, začal houkat a použil rychlobrzdu. Jednasedmdesátiletá žena však na zvukové znamení nereagovala, v kolejišti zůstala a střetu, i přes okamžitou reakci strojvedoucího, tak nebylo možné zabránit. Žena na místě utrpěla vážná zranění, kterým podlehla. Nikdo jiný nebyl při nehodě zraněn.

V neděli 21. července v 15:43 přijali policisté náchodského operačního střediska oznámení o vlakovém neštěstí u Dědova u Teplic nad Metují. Na místě bylo od pracovníka drah zjištěno, že když přijížděl se spěšným vlakem od zastávky Česká Metuje k Dědovu, spatřil mezi kolejemi nějaký předmět, strojvedoucí ihned na událost zareagoval, začal houkat a použil rychlobrzdu, kdy později zjistil, že se jedná o ležící osobu, stále houkal a brzdil, však střetu nedokázal zabránit. Jednatřicetiletý muž utrpěl zranění neslučitelná se životem a zahynul.

U obou případů byly zahájeny úkony trestního řízení. Trať byla v době šetření Policie ČR a Drážní inspekce neprůjezdná. Příčiny a bližší okolnosti obou tragédií jsou předmětem šetření kriminalistů.

nprap. Jan Čížkovský
22. července 2013, 08:30
 

vytisknout  e-mailem