Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dvě vážné nehody v dopravě

LITOMĚŘICE - Hromadná dopravní nehoda; Tragická nehoda u Milešova 


Dušičkové deštivé počasí s sebou přineslo dvě velmi vážné události v dopravě.
K vážné hromadné dopravní nehodě došlo v pondělí v 16:00 hod. na silnici č. 15 mezi Lovosicemi a terezínským kruhovým objezdem. Řidič vozu IVECO nedobrzdil svůj automobil a narazil do osobního automobilu před ním, který stál v koloně aut. Tím nastala řetězová reakce a další auta stojící v koloně byla nárazem postupně odmrštěna na před nimi stojící automobil. Tímto způsobem došlo při hromadné dopravní nehodě k poškození sedmi vozidel, přičemž vzniklá škoda byla vyčíslena na 520 000 Kč. Při nehodě utrpěli dva řidiči z havarujících automobilů těžká zranění a záchranná služba je převezla do litoměřické nemocnice. Alkohol policisté u řidičů vyloučili na místě dechovou zkouškou. Technická závada jako příčina dopravní nehody nebyla na místě zjištěna ani uplatněna.

Nehoda u Velemína si vyžádala lidský život

Ještě tragičtěji skončila autohavárie osobního vozidla na silnici III. třídy mezi Kostomlaty a Milešovem. Několik minut před 16. hodinou nezvládla řidička v pravotočivé zatáčce řízení, sjela do příkopu a narazila s osobním automobilem zn. Fiat Punto do vzrostlého stromu. Nehodu nepřežil její spolujezdec na předním sedadle. Těžce zraněná řidička byla převezena záchrannou službou do teplické nemocnice. Šetřením bylo zjištěno, že řidička ani její spolujezdec nebyli za jízdy připoutáni bezpečnostními pásy. Způsobená škoda byla vyčíslena na 50 000 Kč. Obě dopravní nehody policie nadále vyšetřuje.
Nepřízeň počasí, déšť, vítr, tma a sníh zhoršují viditelnost a sjízdnost vozovek. Proto je na místě nepřeceňovat řidičské schopnosti a zbytečně neriskovat.

vytisknout  e-mailem