Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dvě velké akce v Ostravě

Ostrava - V minulých dnech se v Ostravě uskutečnily dvě velké prezentační akce. 

Hrad žije první pomoci      

V sobotu 8.května se v prostorách Slezskoostravského hradu konal již třetí ročník této akce. Jednalo se o soutěž nezdravotnických složek záchranného integrovaného systému v poskytování první pomoci. Soutěže se zúčastnilo mimo jiné i pět tříčlenných týmů policistů Městského ředitelství Ostrava, které soutěžili na deseti stanovištích. Figuranti zde měli připravené modelové situace např. dopravní nehody s motorkářem, pád horolezce, poranění pilou nebo probíhající porod.   Vyřešení situace a poskytnutí první pomoci bedlivě sledovali rozhodčí, kteří hodnotili spolupráci týmu, metodiku a samotné ošetření. Za své výkony byl tým bodově ohodnocen a na závěr proběhlo slavnostní vyhlášení.

Na prvních třech místech se umístily tyto týmy :

1.místo  s počtem bodů 3355 -  oddělení hlídkové služby PČR Ostrava
2.místo s  počtem bodů 3015 -  oddíl prevence MP Ostrava
3.místo s  počtem bodů 2970 -  Jednotka sboru dobrovolných hasičů Muglinov

Na pěkném pátém místě se umístil tým PČR PaEo Ostrava. K dispozici byl i preventivní stánek a program zpestřila ukázka práce služebních kynologů.

Fotky zde

            por. Martina Hudecová
  preventivně informační skupina Ostrava
 

 

Společně pro bezpečnější Ostravu

DEN_IZS_11.jpgDEN_IZS_11.jpg

Dne 7. 5. 2010 proběhl první ročník akce s názvem „Společně pro bezpečnější Ostravu“.

DEN_IZS_17.jpgDEN_IZS_17.jpg
DEN_IZS_6.jpgDEN_IZS_6.jpg

Pracovníci Domu kultury Akord v Ostravě Zábřehu připravili pro širokou veřejnost tuto bezpečnostně-vzdělávací akci. Program byl zaměřen na prezentaci bezpečnostních, zdravotních a hasičských složek působících na území města Ostravy. Projekt představuje pomoc při zajišťování výchovy k bezpečnému a zdraví neohrožujícímu chování dětí a žáků a posílení bezpečnosti v Ostravě.
Ostravští policisté se na této zajímavé akci podíleli statickými ukázkami výstroje a  výzbroje a vozidel, dynamickými ukázkami zadržení pachatele ujíždějícího v odcizeném vozidle, ukázkou služebních psů a návštěvníkům byl k dispozici též preventivní stánek.
Mimo policistů se tohoto „preventivního“ dne účastnil též Hasičský záchranný sbor, Záchranná služba, BESIP Team, Záchranný tým českého červeného kříže, Centrum bezpečné jízdy, Ostravské komunikace a.s., Krevní centrum Fakultní nemocnice Ostrava, Výrobní závod Hyundai ČR a Městská policie Ostrava.
Akce, které se zúčastnily řádově stovky lidí, sklidila veliký úspěch. Zvláště dopoledne, kdy prostor okolo „Akordu“ zaplnili studenti a žáci blízkých škol bylo u všech stánků pořádně horko. Obrovský zájem byl také o všechny předvedené dynamické ukázky, ať už šlo o výše zmíněné ukázky policistů, či ukázky služebních koní strážníků Městské policie Ostrava nebo dopravní trenažéry a simulátor nárazu.
Závěr akce, kterou finančně podpořilo Statutární město Ostrava a Městský obvod Ostrava Jih, patřil finalistce jedné z pěveckých soutěží, třinecké rodačce Markétě Konvičkové.

por. Mgr. Petr Svoboda
 

 

vytisknout  e-mailem