Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dvě vloupání do vozidel

JABLONEC NAD NISOU - Během uplynulého víkendu. 

Během uplynulého víkendu došlo na Jablonecku ke dvěma vloupáním do vozidel a jedné krádeži věcí z automobilu.

Jeden z případů vloupání šetří policisté z Rychnova u Jablonce nad Nisou. Zatím neznámý výtržník v uvedené době poškodil páčením plastový kryt dělícího sloupku u vozidla značky Škoda Superb. V důsledku toho došlo i k rozbití okna na dveřích. Následně vnikl zloděj do auta, kde přeštípl elektrické přívodní kabely k originálnímu multifunkčnímu zařízení s integrovaným autorádiem a telefonem, které ukradl. Z palubní skříňky dále odcizil značkové brýle a doklady od tohoto firemního vozidla, které bylo zaparkováno na volně přístupném místě v obci Pulečný. Pachatel za sebou zanechal škodu v celkové částce 54 000 korun.

K podobnému případu vloupání do vozidla došlo z neděle na pondělí v ulici Na Roli v Jablonci nad Nisou. Pachatel si vybral zde zaparkovaný automobil značky VW Sharan. Nezjištěným předmětem rozbil skleněnou výplň okna levých dveří a z vozidla ukradl autorádio značky Pionner a plastový popelník. Způsobenou škodu odhadl majitel na 7 000 korun.

Škodu za 11 000 korun způsobil v neděli v půl osmé večer neznámý lapka, který v nestřeženém okamžiku ukradl z neuzamčeného vozidla tašku, ve které byly osobní doklady, platební karty a mobilní telefon. Ke krádeži došlo na jednom z parkovišť v Jablonci nad Jizerou v době, kdy se poškození opodál přezouvali do lyžařské obuvi.

por. Petr Kmínek
5. 3. 2013

vytisknout  e-mailem