Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dvě vozidla skončila na střeše

RAKOVNICKO - Napadaný sníh překvapil ne jednoho řidiče. 

První nehoda se stala pár minut po půl dvanácté dopoledne, kdy devětadvacetiletý řidič havaroval se svým osobním vozidlem Fiat, když projížděl pravotočivou zatáčkou ve směru od obce Pšovlky do Kolešovic. Ten pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost povaze a stavu vozovky a na napadeném sněhu na vozovce dostal smyk, s vozidlem přejel do protisměru, vrátil se zpět do svého pruhu a nakonec přejel ke krajnici a s vozidlem skončil mimo komunikaci na střeše.

Půl hodiny po první dopravní nehodě došlo k další, obdobné, a to mezi obcí Lišany a Rakovníkem. Čtyřiašedesátiletý řidič taktéž pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost povaze a stavu zasněžené vozovky, když se svým vozidlem Peugeot při projíždění pravotočivé zatáčky dostal smyk, přejel doleva a zase zpět do svého pruhu a poté skončil mimo vozovku na střeše. Řidič cestoval s jednou spolujezdkyní a oba dva utrpěli lehké zranění, se kterým byli převezeni do rakovnické nemocnice.

V pondělí večer v půl deváté jel sedmadvacetiletý řidič ve Škodě Fabia od Nového Strašecí do Rynholce, kdy při projíždění pravotočivou zatáčkou pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze zasněžené vozovky, dostal smyk, přejel s vozidlem do protisměru, kde se bočně střetl s protijedoucím autobusem. Nikdo z řidičů ani cestujících nebyl zraněn. Celková škoda se vyšplhala přes 300 tisíc korun českých.

 

 

 

nprap. Michaela Richterová

tisková mluvčí

P ČR Rakovník

5. ledna 2016

vytisknout  e-mailem