Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dvě vozidla v jeden den

LITOMĚŘICE – Policisté po pachatelích i odcizených vozech pátrají ... 

V noci na středu byl v Sulejovicích odcizen zaparkovaný osobní vůz značky Rover. Automobil zmizel z odstavné plochy před domem, zřejmě v nočních hodinách. Způsobená škoda byla odhadnuta na 90 tisíc korun. Policisté ihned vyhlásili po vozidle celostátní pátrání, rovněž tak pátrají po neznámém pachateli.
 

Další oznámení o krádeži vozidla přijali policisté ve středu z Budyňska. Vozidlo značky Volvo zmizelo v odpoledních hodinách z břehu řeky Ohře, kde jej jeho majitel zaparkoval. Když se po necelých dvou hodinách vrátil, vozidlo v hodnotě 150 tisíc korun už nenalezl. V obou případech policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Pro výši škody hrozí neznámému pachateli v případě dopadení až osmiletý trest odnětí svobody.
 

Zabezpečení vozidla je důležité. I když se vzdalujete od vozidla na sebekratší dobu, použijte vždy všech zabezpečovacích prvků, která máte instalované ve vozidle. Zkontrolujte uzavření všech dveří a oken včetně střešního. Technických možností, jak zabezpečit vozidlo před odcizením je celá řada a záleží jen na majiteli automobilu, kterou si vybere. Kombinace více prvků ochrany výrazně snižuje riziko krádeže vozu.
Důležité je také věnovat pozornost tomu, kde a jak své auto zaparkujete. K parkování využívejte méně rizikových míst, jako jsou hlídaná a osvětlená parkoviště či zabezpečené podzemní garáže.

 

Pro oplatku do vězení
V pondělí v odpoledních hodinách byl v lovosickém nákupním centru zadržen zloděj. 19letý mladík z Lovosic si v prodejně schoval do kapsy svého ošacení oplatku, s kterou prošel pokladnou bez placení. Za pokladnami byl zadržen zaměstnancem prodejny a předán policistům. Mladík nekradl poprvé a za trestný čin krádež může očekávat až tříleté vězení.
 

Přišla o peněženku
Při nakupování v litoměřickém nákupním centru přišla ve čtvrtek mladá žena o peněženku. Pro peněženku jí neznámý lapka v nestřeženém okamžiku neváhal sáhnout do kabelky, kterou měla po celou dobu přes rameno. Žena tak přišla o peníze, osobní doklady a platební kartu. Případ vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.
 

22. 3. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem