Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dvě ženy přišly o věci

Bruntál- vytrhl jim kabelky a utekl  

 
Přecházela mimo přechod
Dne 31. 10. 2012 v 15 hodin přijížděla po komunikaci ulice Dvořákův okruh v Krnově řidička s vozidlem VW Passat. Ve stejnou dobu začala přecházet šikmo komunikaci mimo přechod pro chodce i nezletilá chodkyně ( 11letá). Dívka se řádně nepřesvědčila, zda neohrozí sebe nebo jiného účastníka silničního provozu a vešla tak bezprostředně před přijíždějící vozidlo. Řidička nestihla již reagovat a narazila do chodkyně pravou přední částí vozidla. Přechod pro chodce se nachází v bezprostřední blízkosti místa střetu ( okolo 8m). Zraněná dívka byla vozidlem RZS převezena do krnovské nemocnice, kde zůstala hospitalizována na pozorování s lehkým zraněním- oděrky a zhmožděniny.
 
 
Krádeže na osobách
V těchto dnech šetří bruntálští policisté případy krádeží na osobách.
Dva případy se staly dne 1.11.2012 v Bruntále.
V době okolo půl dvanácté dopoledne procházela 83letá žena po ulici Kavalcova u křižovatky s ulicí Chelčického. Náhle k ní zezadu přistoupil neznámý pachatel, pravděpodobně mladší muž, který využil momentu překvapení a ženě z levé ruky vytrhl dámskou koženkovou kabelku a z místa utekl. Naštěstí nedošlo při tomto jednání pachatele ke zranění poškozené.    Pouze jí byla způsobena škoda odcizením kabelky s doklady, peněženkou, finanční hotovostí okolo 1 tisíce Kč, platební kartou a osobními věcmi. Pachatel stačil během jedné hodiny, pravděpodobně za užití PINu k odcizené kartě a to před jejím zablokováním, provést ještě z bankomatu tři výběry v celkové hodnotě 15 tisíc Kč.
Druhý případ se stal okolo 17:50 hodin v Bruntále na parkovišti ulici Dukelská. Zde 63leté ženě pachatel z levé ruky vytrhl dvě igelitové tašky a utekl. V jedné měla nakoupené ovoce v hodnotě okolo 80 Kč ve druhé pak peněženku bez finanční hotovosti a osobní doklady. 
 
        
Krádež nafty
Dne 31.10.2012 v průběhu dne neznámý pachatel z nákladního vozidla IVECO po odstranění uzamčeného plastového víčka odcizil z nádrže okolo 250 litrů motorové nafty v hodnotě přes 9 tisíc Kč. Vozidlo bylo zaparkované na odstavné ploše u vlakového nádraží ve Vrbně pod Pradědem.
 
Přišla o kolo
Pravděpodobně během měsíce září vnikl neznámý pachatel do jedné ze sklepních kójí v panelovém domě na ulici I. P. Pavlova v Krnově. Vchodové vstupní dveře ani dveře do sklepních prostorů nebyly poškozeny. Pouze došlo k odstranění a odcizení visacího zámku na kóji. Odtud si odvezl dámské horské kolo, včetně cyklistické přilby. Majitelce tak vznikla škoda ve výši okolo 12 tisíc Kč.    
    
komisař por. Ing. Ivana Křištofová
za 1.11.2012 

vytisknout  e-mailem