Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dvě zraněné cyklistky

PROSTĚJOV - Ženy utrpěly lehká zranění.  

Ke dvěma nehodám, v nichž figurovali cyklisti, vyráželi včera policisté skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu Prostějov. K první došlo v 5:25 hodin ve Vrahovické ulici v Prostějově. Šestatřicetiletá cyklistka odbočovala doleva mimo komunikaci. Při odbočování došlo, ze zatím přesně nezjištěných příčin, k její srážce s osobním vozidlem značky Opel, které jelo ve stejném směru k místní části Vrahovice. Při pádu si cyklistka způsobila zranění hlavy. Řidička automobilu zraněna nebyla. Hmotná škoda na jízdním kole a automobilu byla vyčíslena na 11 tisíc korun.

Ke druhé dopravní nehodě cyklistky došlo krátce po desáté hodině dopoledne. Ze zatím přesně nezjištěných příčin se na parkovišti u obchodního domu v Plumlovské ulici v Prostějově srazil osobní automobil značky Dacia se čtyřiaosmdesátiletou ženou jedoucí na jízdním kole. Cyklistka při nehodě utrpěla lehké zranění hlavy, se kterým byla převezena k ošetření do Nemocnice Prostějov. Ke zranění řidiče automobilu nedošlo. Hmotná škoda na osobním automobilu a jízdním kole byla předběžně vyčíslena na částku 3 500 korun.

U žádného z účastníků obou nehod nebylo zjištěno ovlivnění alkoholem. Příčiny, okolnosti a míra zavinění obou dopravních nehod jsou předmětem dalšího policejního vyšetřování.

por. Bc. František Kořínek

13. listopadu 2015

vytisknout  e-mailem