Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dveře neuzamkli

LITOMĚŘICE – Navštívil je zloděj; Pil a řídil; Otop zdarma 

V noci na pondělí vnikl neznámý lapka do rodinného domu nedaleko Litoměřic. Do domu vstoupil neuzamčenými vchodovými dveřmi a v přízemí odcizil volně odloženou dámskou kabelku s finanční hotovostí, osobními doklady a dalšími cennostmi v celkové hodnotě 24 tisíc korun. Policisté případ kvalifikovali jako přečin porušování domovní svobody, krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a po pachateli i odcizených věcech pátrají.
 

Pil a řídil
Až jeden rok ve vězení může strávit 46letý muž z Litoměřic, který usedl za volant motorového vozidla ve stavu vylučujícím způsobilost, kterou si přivodil požitím alkoholických nápojů. V neděli v časných ranních hodinách byl kontrolován policejní hlídkou při řízení vozidla poblíž obce Terezín. Řidič byl po zastavení podroben dechové zkoušce na zjištění alkoholu v dechu a nadýchal 2,12 promile! Policisté na základě zjištěných informací muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, jeho vyšetřování probíhá na svobodě.
 

Otop zdarma
Oznámení o krádeži dřeva přijali o víkendu roudničtí policisté. Neznámý lapka se zmocnil již nařezané kulatiny uložené u lesní cesty poblíž Roudnice nad Labem. Majitel dřeva vyčíslil škodu na více než 8 tisíc korun, policisté případ prošetřují jako přečin krádeže a po pachateli i odcizené kulatině pátrají.
 

Pro navigaci do auta
Do vozidla zaparkovaného před rodinným domem u obce Žitenice vnikl v noci na pondělí neznámý pachatel a odnesl si navigační automobilové zařízení v hodnotě 3 tisíc korun. Stejnou finanční částku bude muset vynaložit majitel vozidla na opravu rozbitého okénka. Případem krádeže se zabývají litoměřičtí policisté.
 

8. 10. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem